Følg din østers fra fjord til bord

Foto: Enjoy Limfjorden
Mad og drikke:

I efterårsferien kan du være med til at hylde den danske østers. Et af de steder det kommer til at vrimle med østersoplevelser under Oyster Week, som den landsdækkende østersfestival kaldes, er i den vestlige del af Limfjorden, der har verdens største sammenhængende bestand af europæiske flade østers, Ostrea edulis.

En østersart, som topkokke fra hele Europa betragter som en af de fineste og mest eksklusive råvarer, vi kan opdrive herhjemme. Men ikke alle kender til den eller har smagt den.

-Det håber vi dog, at mange vil prøve i løbet af efterårsferien, lyder det fra erhvervskonsulent Janne Kragh Pedersen fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter. Hun fortæller, at SET og de øvrige visitorganisationer i det tværkommunale destinationssamarbejde Enjoy Limfjorden har samlet en række østersarrangementer med alt fra østerssafari fra stranden på Thy– over skaldyrscirkus for børn til DM i både østersgastronomi og østersåbning i Nykøbing Mors. 

- Lokalt på Skiveegnen har vi to østersaktiviteter med i år: nemlig live-østersfiskeri og foredrag om østers-øllets historie – begge forankret hos Limfjordens Østersbar i Glyngøre, oplyser Janne Kragh Pedersen, der uddyber: -Mandag den 8. oktober kan alle interesserede komme med på østersfiskeri med fiskefartøjet T194 Søe Bonde. Og man behøver ikke engang at blive søsyg, for det hele foregår live via Facebook, hvor Svend starter livestreaming en time inden solopgang.

-Vi har nu igen en østersbestand helt inde i Løgstør Bredning på over 3000 tons flade østers og samlet for Limfjorden på ca. 6000 tons flade østers, oplyser Svend Søe Bonde, der konstaterer, at østersfiskerne sandsynligvis skal fiske mange østers meget nordligt i Limfjorden i denne sæson.

Onsdag den 10. oktober bydes indenfor i Limfjordens Østersbar, hvor gæsterne skal smage Royal Oyster øl, en let stout brygget på østers, mens de hører om østers-øllets historie fra 1800-tallet og frem til i dag. Til øllet serveres 1 friskfanget flad østers - serveret i egetræsbaren med rindende saltvand, under kunstværket "Østersmoderen" af Bjørn Nørgaard.

Janne Kragh Pedersen forklarer, at fællesnævneren for Oyster Week er at gøre op med de mange forestillinger og myter, som østersen er omgivet af. -Så uanset om du er vild med østers eller hører til dem, der endnu ikke har vovet at prøve, så har du chancen i uge 42, hvor der masser af muligheder for at smage østers i alle afskygninger, lyder opfordringen fra erhvervskonsulenten, der henviser til www.enjoy-limfjorden.dk for nærmere oplysninger om tid, sted, pris og tilmelding.

Oyster Week 2018
www.enjoy-limfjorden.dk/limfjorden/oyster-week-2018-ved-limfjorden

Skiveegnen:
Limfjordens Østersbar: https://www.visitskive.dk/limfjordens-oestersbar-danish-oyster-bar-byder-velkommen-gdk1104346 

Følg med live fra Fiskefartøjet T194 Søe Bonde, når Østersfiskeriet starter 1 time før solopgang: www.facebook.com/frafjordtilbord/

Live-østersfiskeri: https://www.visitskive.dk/foelg-live-oestersfiskeri-fra-fiskefartoejet-t194-soee-bonde-gdk1095007   

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring