5-stjernet system på olier til madlavning

Foto: Zelected Foods
Mad og drikke:

Til stegning ved høj eller lav temperatur? Friture eller wok? Bagning? Som dressing eller marinade? Når madolie bruges til mange formål, så er olie ikke bare olie. Nogen typer er bedre til særlige formål end andre, og det vil Zelected Foods nu hjælpe forbrugerne med at finde rundt i, når de skal vælge ved hylden i supermarkedet.

Kender du rygepunktet for solsikkeolie eller ekstra jomfru olivenolie? Kender du forholdet mellem mættede, umættede og flerumættede fedtsyrer i avocado-olie eller risklidolie? Det gør de færreste nok, men faktisk er det et par af de ting, der afgør hvad en bestemt type madolie egner sig til.

Zelected Foods har derfor nu valgt at gøre et ekstra nummer ud af at give en enkel og forståelig rådgivning på emballagen, så det er nemmere at vælge rigtigt, når olier skal i indkøbskurven.

"I supermarkedet er tiden sjældent til de store undersøgelser. Derfor er vi i gang med at indføre et 5-stjernet system, der skal gøre det nemmere at vælge den rigtige olie. Vi giver simpelthen olierne et antal stjerner fra 0 for ikke egnet til 5 for særdeles egnet til forskellige formål. Stjernerne står øverst på bagsiden af flasken, så man lynhurtigt kan se, om en olie er egnet til eksempelvis bagning, let stegning eller høje temperaturer ved friture og wok," forklarer direktør Palle Lorenzen fra Zelected Foods.

Stjernerne får en lille forklaring med på vejen på forsiden af flaskerne med olier fra Zelected Foods. Her står, hvad den enkelte olie er særlig egnet til. Men stjernerne giver altså den hurtige forklaring. Her er et par eksempler:

* Ekstra Jomfru Olivenolie af økologiske oliven er perfekt til dressinger og marinade. Så her får den fem stjerner, mens den får fire stjerner ved bagning og let stegning. Til gengæld er den ikke egnet til friture og wok.

* Den delikate Risklidolie er en all-round olie, der får fem stjerner ved bagning, og med det høje rygepunkt er den også god til stegning ved både lave og høje temperaturer, så her får den fire stjerner. Det samme får den som olie til dressing og marinade.

Zelected Foods har foreløbig indført stjernerne på solsikkeolie, risklid olie, avocado olie og jordnødde olie, der fås i Bilka og Føtex, og på økologisk olivenolie, der udover Bilka og Føtex også fås i Coop supermarkeder.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring