Kvinde: find din feminine side

BOLIG & LIVSSTIL:

Og manden skal finde eller fastholde sin maskulinitet. Bliver vi for ens, forsvinder spændingen - og lysten til at være i forhold.

En af årsagerne til at det går galt i parforholdet er, at vi grundlæggende er forskellige. Men vi tror at vi er ens. For når vi tiltrækkes og forelsker os, er der så meget vi har tilfælles. Interesser, synspunkter, humor og sex er ikke kun sex – det er hed elskov. Når den ægte kærlighed sætter ind, har vi samme værdier. Så vi tror at vi opfatter tingene ens.
Men det gør vi ikke. Mænd og kvinder ER forskellige. Og hvis vi ikke får talt ordentlig sammen, vil det blive et problem. Vi vil komme til at fjerne os fra hinanden.

Hverdagen med børn, madpakker, skolegang, lektier, sport og arbejde bliver et praktisk arbejdsfællesskab. Lidenskaben dør. Det er et faktum for langt over 50% af alle parforhold. Statistikken siger at ca. 50% bliver skilt. Og en væsentlig årsag til det er, at vi mister spændingen i parforholdet - fordi manden og kvinden smelter sammen og nærmest bliver til ét køn.

 

For meget ligestilling?

Moderne livsstil gør, at vi kvinder bruger afsindigt mange maskuline værdier i vores hverdag. For at jonglere deadlines, målsætninger, planer, karriere, børnenes skemaer og i det hele taget få hele hverdagen til at hænge sammen. Det er jo godt nok. Problemet opstår, når vi ikke får dyrket de feminine energier i os. Når vi ikke tør give slip og være i vores hjerte og følelser fordi vi er opdraget til at følelser sådan set er lidt i vejen for vores liv. At det er svagt at udstille os selv i vores følelser.

 

Vi lever i en tid, der hylder de maskuline værdier som målsætninger, effektivitet, udholdenhed og styrke. Alt sammen noget, der var vitalt for urmennesket. Vi glemmer bare at kvinderne i urtiden havde en markant anden rolle. Vores rolle og instinkter var at tage os af børn, familie, drage omsorg, sikre fællesskabet. Det er der stadig brug for.

Jeg siger ikke at kvinder skal “tilbage til kødgryderne”. På ingen måde. Men det der sker for kvinder i dag er, at vi tager begge roller. Det skete for mig. Vi skal jo kunne klare os selv. Vi skal ikke alene kunne lave med, være mødre, omsorgsgivende, nærende, attraktive, sexede og lette – næh vi skal også have karriere, vores egen værktøjskasse og selvstændig økonomi. Og risikoen ved dette er jo, at manden – sådan sat lidt på spidsen – bliver overflødig. Den maskulinitet han har som pendant til det feminine, bliver mindre værd, fordi vi kvinder selv kan indeholde alt det maskuline.

Der er intet galt med at vi kvinder har en karriere. At vi kan jonglere de maskuline værdier. For det det, vores samfund bygger på. Og det giver os en hel masse. Og kvinder i erhvervslivet bidrager på en helt anden måde end mænd. Til det positive.

 

Polerne forsvinder

Problemerne opstår, når spændingen forsvinder i parforholdet. Når vi begge er blevet unisex. Når kvinden mister respekten for manden som Mand (ikke som menneske, men som mand), fordi hun nærmest selv er mere mand. Og når manden føler sig utilstrækkelig. Når han glemmer at følge sin mission, træde i karakter, men følger sin kvinde i stedet. Pludselig er spændingsfeltet mellem feminin og maskulin væk. Og er det også forsvundet i soveværelset er den helt gal. Så er den tiltrækning, der skal være i forholdet, væk.

 

Det, der også sker, er at vi distancerer os fra kærligheden, fordi vore feminine, kærlige, omsorgsfulde og åbne energier ikke får lov til at være i fuld flor. Ikke kun følelserne og dybden, men vi mister også kontakt til vores krop og lyst.

 

Mange, der lever i det der efterhånden kunne kaldes et praktisk arbejdsfællesskab eller Familien Aps, oplever nok at være fælles om hverdagen og alt det praktiske, men uden lidenskab, passion, gnist og dyb kærlighed. Parret glider fra hinanden og dem lim, der før bandt dem sammen og var grundlaget for at stifte familie er tørret ind.

 

Kvinder klager over manglende tid, støtte og nærhed. Mændene klager over manglende sex og fraværende kæreste.

 

Det er muligt at genskabe lidenskaben, passionen og den seksuelle tiltrækning. Det er muligt at blive kærester igen med gnist, latter og lyst. En måde at genvinde din glød og glæde er ved at indtage din femininitet som kvinde igen. Og manden det maskuline. Det kan være små ting, der gør store forandringer.

 

Unisex kan være praktisk, effektivt og godt på arbejdspladsen. Men i parforholdet bliver det til grå masse. Lad os arbejde for polaritet og forskellighed, der skaber tiltrækning og passion. Lad os slå et slag for mere liv i kærligheden!

 

Af sexolog og parterapeut

Christiane Meulengracht

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. november 2018, 11:00
I weekenden 24. og 25. november arrangerer Ørslev Klosters frivillige årets smukke julemarked, der i år finder sted på Strandet Hovedgård.
5. november 2018, 13:00
Fredag den 16. november kl. 16:00 tændes byens juletræ og byens nye julebelysning. I år kommer Paw Patrol også forbi og underholder.
16. november 2018, 14:00
På baggrund af en god dialog mellem butikker og erhverv langs Viborgvej, og Skive Kommune, er det besluttet at udsætte opstart af næste etape.
14. november 2018, 12:20
Har du fået stjålet din mountainbike i Skive- eller Struer-området, er der nu håb for, at du kan få den tilbage.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring