Velmodtaget nyt koncept ved Sankt Hans i Durup

Foto: TR Consult
KULTUR:

Mens bålet, talen og den silende regn var velkendte elementer ved Sankt Hans i Durup, så havde Durup Borger- og Erhvervsforening truffet nogle nye valg. Og det blev taget godt imod af de omtrent 100 børn og voksne, der var mødt op.

Foreningens formand Thomas Rosenkrands forklarer:
- De seneste år har vi oplevet, at der stort set ingen søgning har været på hverken snobrød eller pandekager – og at det i øvrigt var de frivillige voksne, der bagte både det ene og det andet.
Derfor blev konceptet i år med en pølsevogn samt, vand, kager og slik.
Han forklarer videre, at foreningen desuden har tilladt sig at justere lidt på pølsepriserne, da disse ikke helt stod mål med udgifterne. Alle børn kunne dog også i år få en gratis pølse med brød og en lige så gratis sodavand.

Dagens båltaler var den lokale ildsjæl, Annette Torp, som både berettede om egne barndomsminder omkring Skt. Hans og om historien bag Skt. Hans med hekseafbrændinger. Hun afsluttede sin tale med et par livsrim, som handlede om at se positivt på livet – og huske at leve det.

Efter båltalen var der oplysninger om det kommende projekt ’Sammen om sundhed i Durup’. Hvorefter bålet blev tændt af Thomas Nygaard Munk, som havde sørget for alt det praktiske sammen med en kammerat. Heksen havde man fået fra Fritteren i Durup, og det var i år en ordentlig krabat.

Kort efter antændelsen stod bålet flot i flammer, heksen strøg af sted til Bloksbjerg og Midsommervisen blev sunget, hvorefter de første folk forlod Durup Anlæg. Ca. en times tid senere var de fleste folk taget hjem igen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
22. maj 2019, 09:00
1970’erne var uden tvivl et af de kulturelt vildeste årtier i nyere tid, og det kan ikke fejres nok.
10. maj 2019, 11:30
Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser ejeren til et kontantbeløb, som gemte sig i en sæk med genbrugstøj hos Blå Kors i Skive.
13. maj 2019, 09:00
Fredag den 17. maj, klokken 15.00, afholdes der koncert i Durup Anlæg.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring