Træning giver bedre karakterer

En af de mest hudløst ærlige og effektive øvelser, man kan lave som eksamensforberedelse, er at optage sig selv på video.
Foto: mindstudy.dk
En af de mest hudløst ærlige og effektive øvelser, man kan lave som eksamensforberedelse, er at optage sig selv på video.
KULTUR:

Sådan træner du til din eksamen.

Thomas Pape fra mindstudy.dk giver de bedste tips til, hvordan studerende træner til eksamen.

Når du træner og øver dig til den type eksamen, du skal op til, er mulighederne langt bedre for at få den karakter, du fortjener. Denne øvelse kan du bruge til at træne til mundtlige eksamener.

Eksamen er ikke noget du går til, det er noget du træner til.

Når du har læst op til din eksamen, vil det være en god idé at afprøve dine færdigheder på en måde, som ligner den eksamenssituation, du står over for.

Træn forskellige dele af dine eksamener

Det betyder, at du enten øver delelementer eller hele situationen igennem. Både i forbindelse med skriftlige og mundtlige eksamener er det vigtigt, at du træner dig selv i måden at arbejde på.

Det kaldes for modeltræning, og det går ud på, at du iscenesætter specifikke situationer ved eksamen. Det kunne f.eks. være at løse matematikopgaver på tid, skrive en stil på tid eller øve den præsentation, du vil fremføre til en mundtlig eksamen.

Der er forskel på at ”se det på papir” og ”sige det højt”

Når du øver dig før en eksamen, forfiner du din præstation, og du bliver mere tryg ved det, du skal kunne på dagen. Du konfronterer samtidig dig selv med de områder eller emner, du har det lidt vanskeligt med. På den måde tager du højde for, hvad der falder dig let, og hvad du skal øve dig mere på.

Du vil opdage, at din selvsikkerhed øges i takt med, at du har trænet dig selv i at lave opgaver på tid, at du har turdet sige noget på tysk, eller du kan fremlægge et helt projekt, som du vil have det.

Optag dig selv på video

En af de mest hudløst ærlige og effektive øvelser, man kan lave som eksamensforberedelse, er at optage sig selv på video. Her får du syn for sagen, og du ser lynhurtigt de detaljer, du skal arbejde med i din præsentation. Øvelsen er i sig selv udviklende for dig som person, idet du træner dig i at stille dig op og formidle et budskab foran andre.

På videoen vil du kunne se, hvordan din øjenkontakt er, om dit kropssprog passer med dit sprog, og om du er ”til stede” i din egen præsentation. Mange har en naturlig nervøsitet for at stille sig op og præsentere noget for andre, men ved at bruge denne øvelse vil du opleve, at du gradvist bliver mere tilpas med at ”være på”.

Bagefter kan du med fordel se videoen igennem uden lyd. Det er nemlig interessant at se, hvordan dit kropssprog er, mens du præsenterer.

Lav øvelsen alene eller sammen med en studiekammerat, hvor I optager jer selv på video og skiftes til at agere censor. Prøv at undgå for meget fjolleri ved øvelsen – selvom det kan være svært. Giv hinanden det rum der kræves for at øve sig og lære.

Tal om noget ukendt

En anden videoøvelse handler om, at du i ét minut skal tale om et emne, som du intet kender til. På video ser man tydeligt, hvor usikre vi ser ud, når vi er på glatis, ikke er forberedt, og hvor famlende præstationen bliver, når man ikke har sat sig godt nok ind i stoffet.

I den næste øvelse taler du igen i ét minut – denne gang om et selvvalgt emne, som du interesserer dig for. Se den markante forskel på de to videoer. I denne øvelse lyser selvsikkerheden ud af dig, der er ild i dine øjne. Du ser glad ud og viser overskud i tale og kropssprog.

Du kan bruge denne videoøvelse til at blive klogere på dig selv og dit kropssprog. Har du f.eks. en tendens til at lægge armene over kors, når du bliver presset, kan denne øvelse være medvirkende til, at du er mere opmærksom på om dette finder sted, når du sidder til eksamen eller i andre situationer. Du kan nu gøre noget ved det!

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
23. januar 2019, 09:00
Når der lørdag den 6. april åbnes op for en ny lokal model-messe i Durup Hallen, er der ikke catwalk på programmet.
13. februar 2019, 14:00
Nu bliver det muligt at læse softwareudvikling ved siden af jobbet i Skive.
6. februar 2019, 12:00
Skive Awards har i dag meldt udsolgt. Årsagen til at de i alt 325 billetter blev udsolgt netop denne uge er, at der kun var få billetter tilbage og at...

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring