Tag naturen med til bords

At gå ud og sanke vilde planter til madlavning, kræver lidt overvindelse og viden.
Foto: TURBINE Forlaget
At gå ud og sanke vilde planter til madlavning, kræver lidt overvindelse og viden.
KULTUR:

At sanke og spise af de vilde planter omkring os er ikke forbeholdt natureksperter og Michelin-kokke med hang til ny nordisk gastronomi. Alle kan gå ud og sanke vilde planter til eget forbrug. Det kræver blot lidt viden og en hjælpende hånd – og det er hvad den nye sankebog “SANK – Spis af Naturens Køkkenhave” kan give.

Bogen er en kombineret spiselig flora og årstidsinddelt opskriftsamling, der indeholder alle de kendetegn, anvendelser og forvekslingsmuligheder forfatterne er stødt på igennem de sidste 4 års arbejde med at sanke og udvikle opskrifter med vild mad.

”At gå ud og sanke vilde planter til madlavning, kræver lidt overvindelse og viden. Mange er nervøse for forskellige ting, så som jordforurening, forveksling med giftige planter og om man kommer til at ødelægge noget i naturen ved at plukke af den,” fortæller Julie A. Swane, der har skrevet bogen sammen med Johanne Stege Bjørndahl. ”De problemstillinger behandler vi også i bogen. Der behøver ikke være noget risikabelt ved at sanke og spise vilde planter, men det kræver noget indsigt og omtanke omkring hvad man laver.”

Sank – Spis af naturens køkkenhave er en hjælpende hånd til at anvende den vilde natur i køkkenet og madlavningen. Derfor giver den vejledning til høstmetoder, håndtering og smag, da det er områder mange mangler viden omkring. Derudover behandler bogen emner som naturpleje, biodiversitet, forurening, smagsnuancer og køkkenteknik. Disse afsnit er blevet til i samarbejde med HABITATS, lektor Jakob Magid og BYHØST

”Jo bedre vi kender naturen og ser den som et potentiale – ikke en modstander eller endnu værre noget helt ligegyldigt – desto mere optagede er vi af at passe på, nyde og beriges af den. Det er derfor, vi ser det at sanke og spise vilde fødevarer som noget, der ikke bare er en tom, forbipasserende trend, men en holdbar handling, der skaber en tråd mellem os som mennesker og den natur, vi er omgivet af. Vi vil gerne formidle vores begejstring ved de mange smagsoplevelser der er at hente i de vilde planter, og videregive vores erfaringer med håndtering af planterne når de først er høstet”, fortæller forfatterne, der deler rundhåndet ud af erfaringer og opskrifter, som alle kan være med på.

SANK – Spis af naturens køkkenhave udkommer den 12. Juni 2015 på forlaget TURBINE

Om forfatterne
Bogen er skrevet af forfatterne Johanne S. Bjørndahl og Julie A. Swane, der har mange års erfaring med at høste og tilberede vilde planter, samt undervise og afholde sanketure blandt andet i samarbejde med Byhøst. De har tidligere udgivet opskriftbogen ”Mad med Gran”.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring