Spøttrup Middelalderborg med Bispens Marked på tiende år

KULTUR:

Hvert år i uge 30 afholdes Bispens Marked på Spøttrup Middelalderborg og i år er det 10. år i træk der afholdes Vestjyllands største middelaldermarked med gøglere, aktører og handelsfolk fra ind- og udland.

I det  fjerne høres kanonerne, som buldrer mod Borgen. En flok lejesoldater angriber Borgen, og snart er kampen i gang. På turneringsbanen sidder ridderne på deres flotte heste i fuldrustning, og venter på heroldens signal. Høje lyde af sværd der krydser sværd høres fra kamppladsen. Krigere i fuldrustning udfordrer hinanden på turneringsbanen.

 Tilbage på pladsen går snakken lystigt, og der falbydes alskens varer så som smykker, lertøj, lædervarer og smukke stoffer. Og melder sulten sig, så har kokken tændt op i grillen, hvor maden serveres i hyggelige omgivelser midt i middelalderen!

Bispens Marked er fyldt med riddere, gøglere og andet godtfolk, som tager de besøgende med tilbage i tiden til middelalderen, hvor Borgen lagde rammer til en masse spændende begivenheder.

I løbet af alle dage vil der dagen igennem være forskellige shows, som fascinerer og betager publikum, og på markedet kan man finde alt, hvad et middelalderhjerte kan begære – lige fra tøj og smykker til våben og Café Borgen byder på god mad lige midt på Bispens Marked.

Fredag aften er Bispens Marked åbent indtil kl. 22. Oplev aftenstemningen på markedet, som næsten bliver magisk i faklernes skær.

Program:

Kl. 10.00  Markedet og Borgen åbner
Kl. 11.00  Dukketeater (Markedspladsen)
Kl. 12.00  Gøgleri ved Max og Tot Langfinger (Markedspladsen v. madteltet)
Kl. 13.00  Ildshow ved Ildfolket (Borgen)
Kl. 13.30  Riddershow ved Den Gale Ridder (Turneringsbanen)
Kl. 14.00  Borgen angribes! (Foran Borgen)
Kl. 14.30  Dukketeater (Markedspladsen)
Kl. 15.00  Gøgleri ved Max og tot Langfinger (Markedspladsen)
Kl. 16.00  Rettergang. Hvem bliver dømt i dag? Ridder Martin og hans lystige svende (Borgen)
Kl. 17.00  Ildshow ved Ildfolket (Borgen)
Kl. 18.00  Markedet lukker

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk