Ole fra Åkjær vil have dine børn op af stolene

Foto: Flyfabrikken
KULTUR:

Et nyt teaterstykke for børn ser dagens lys til sommer – først i Fly og senere på Snapsting for Børn. Hovedpersonen er Ole fra Åkjær, og han er absolut ikke bange for at sige sin mening.

”Dybest set ønsker vi at fortælle historien om, at det bliver nødvendigt for fremtidens børn, at de tør rejse sig og tale for en sag. Måske kender I Greta Thunberg, som er indstillet til at modtage Nobels Fredspris. Ole fra Åkjær kunne godt minde lidt om hende”, siger Rasmus Johansen om hovedpersonen i det teaterstykke, som han sammen med Anders Wadsholt fik idéen til for et års tid siden.

Ole fra Åkjær er altså både navnet på teaterstykket og hovedpersonen i historien. Han er en dreng, som ikke er bange for at sige hvad han mener. Det giver selvfølgelig nogle knubs, men det giver ham også mulighed for at lave om på tingene. Og det er vigtigt historie at fortælle, mener de to forfattere til stykket Rasmus Johansen, leder af Flyfabrikken og stifter af Cirkus Højdeskræk i Fly, og Anders Wadsholt, koordinator på scenekunst på Kulturskolen Viborg.

Vil prikke til præstationskulturen
Ole fra Åkjær er inspireret af Jeppe Aakjærs liv og især hans barndom i Fly i det allervestligste af Viborg Kommune. Den virkelige Jeppe Aakjær kender vi først og fremmest som forfatter, men faktisk var han også på sin tid kendt for nogle ret markante og upopulære holdninger.

Det samme gælder Ole fra Åkjær. Han samler skrald, drømmer om en bedre verden og stiller spørgsmål ved den måde, man altid har gjort tingene på. Og det er nogle vigtige egenskaber, mener de to forfattere. De håber, at teaterstykket kan inspirere både børn og voksne til at eksperimentere frit efter fantasien og turde fejle.

”Vi vil gerne prikke lidt til præstationskulturen og polemikken om de mange prøver i folkeskolen. Det skader jo ikke at provokere eller debattere lidt”, siger Rasmus Johansen.

Ole fra Åkjær har premiere på Flyfabrikken i Fly fredag 14. juni kl. 16.00, og på på Snapsting for Børn i Viborg mandag 24. juni kl. 16.30.

Forestillingen er blevet til med Cirkus Højdeskræk som primus motor og Kulturskolen Viborg som samarbejdspartner. Men også Gunnar Geertsen, Tina Sakura, Rasmus Sejersen, Erlend Sandøy, Kirstine Bovbjerg, Signe Hvid, Det Lokale Ståhej-hold fra Fly, Kai O. Andersen og Vridsted Børnekor er en del af holdet bag forestillingen. Viborg Kommune , Nordea Fonden og mange flere har gjort projektet økonomisk muligt at gennemføre.

Se PR video fra Flyfabrikken her

Flyfabrikkens Facebook

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
9. oktober 2019, 11:00
SønderCentret, Ågade 2 i Skive, har ladet et stort lokale forvandle sig til et (u)hyggeligt halloweenrum, hvor alle kan opleve gys og sjov i uge 42.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.
3. september 2019, 09:00
Den 7. og 8. september kan du møde 32 kunstnere og kunsthåndværkere fra Skiveegnen - på deres hjemmebane.
15. oktober 2019, 09:00
Torsdag den 17. oktober fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring