Nyd efterårsferien sammen på Skiveegnen

Foto: Spøttrup Middelalderborg / Lokalhistorisk Arkiv
KULTUR:

Efterårsferien på Skiveegnen byder på mange sjove, spændende – og uhyggelige – oplevelser for børn og deres voksne.

Tag børn eller børnebørn med til Fur – til Æblefestival i Rødding - til hyggelige middelalderlege, snitteværksted og bålsted med pandekager, samt uhyggelig halloween aften på Spøttrup Borg – besøg Skulpturlandsby Selde eller kig ud til KulturCenter Limfjord i Skive, der byder på (u)hygge og gode film.

-Du kan læse meget mere om de mange efterårsferieoplevelser på visitskive.dk eller på de enkelte steders hjemmesider, fortæller turismekonsulent Janne Kragh Pedersen, fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der dog løfter sløret for nogle af de lokale aktiviteter.

I efterårsferien er der gratis færge til Danmarks Skønneste Ø, Fur – og som sædvanlig er der masser af oplevelser på øen: Frokost og rundvisning på Fur Bryghus – udsigt over det helt unikke molerlandskab (der i øvrigt kandiderer til UNESCO naturverdensarv) fra platformen ved Knudeklint - kunst, kreativitet og et glimt i øjet hos øens mange spændende kunstnere og kunsthåndværkere og i de små butikker.

-Rødding i Vestsalling har, traditionen tro, Æblefest på programmet hele efterårsferien, lyder det fra Janne Kragh Pedersen, der bl.a. nævner æblepresning - og æblesmagning, selvfølgelig. Æbleløb, æblegudstjeneste, beskæring af æbletræer og markedsboder som bare nogle af de mange aktiviteter.

- Men, hyggen skifter karakter til ”hyggelig uhygge” fredag aften, hvor Spøttrup Borg inviterer til Halloween. Her huserer genfærd og spøgelser og Borgens uhyggelige Venner er klar til at sætte en skræk i livet på alle, som tør nærme sig den mørklagte Borg. Tag ungerne med og giv dem én på opleveren, lyder opfordringen fra Janne Kragh Pedersen, der smilende tilføjer: - Nåe ja, og oplevelsen bliver ikke mindre …. øh, spændende … ved at besøge Café Borgen, der serverer heksesnot og andre ulækre ting i Borgens kælder.

Også KulturCenter Limfjord summer af (u)hygge i efterårsferien, hvor hele huset er pyntet op med græskar og uhyggelige figurer. Der er masser af børnefilm i biografen – bl.a. Snemanden og Sikke et Cirkus. Og Brasserie Bogart serverer gratis suppe til alle Mad & Film gæster i hele uge 42.

Efter en meget fin fernisering i Skulpturlandsby Selde, kan alle interesserede i efterårsferien få en rundvisning til videokunsten – en tur på 1,5 time, der efterfølgende kan kombineres med kaffe og kringle på Da Winti.

- Uge 42 byder traditionelt på masser af aktiviteter og oplevelser både ude og inde. Så find det, som netop du og din familie interesserer jer for – og nyd efterårsferien sammen .. på Skiveegnen. For dette er jo bare en lille del af, hvad I kan opleve i efterårsferien, fastslår Janne Kragh Pedersen, der opfordrer forældre og bedsteforældre til at tjekke www.visitskive.dk og Skive Biblioteks hjemmeside – og i øvrigt holde øje med efterårsaktiviteter i egnens aviser.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring