Når kunst og kultur sætter gang i landområderne

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Kom til Nyland Forum 2018 fra den 25.-27. oktober på Produktionshøjskolen Marienlyst.

Under temaet ’wood & food’ inviterer Nyland Forum til et tre-dages konferenceprogram, hvor der bliver leget og eksperimenteret med, stillet skarpt på og diskuteret nærmest alt mellem himmel og jord, der har med kunst og kulturens rolle i landdistriktsudviklingen at gøre. Kort sagt handler det om, hvordan kunst- og kulturlivet kan være en driver i udviklingen af det, der ofte kaldes udkantsområder.

Det sker til Nyland Forum 2018, hvor viden, erfaring og praksis på området vil blive delt gennem debatter, workshops, performances, musik og møder mellem kunstnere/kulturentreprenører, borgere, fagfolk, eksperter, forskere, politikere og embedsmænd.

Der er også store, internationale navne på plakaten, så en del af programpunkterne kommer til at foregå på engelsk.

I løbet af konferencen vil der også blive igangsat kunstprojekter, der involverer borgerne og flere forskellige værker vil blive præsenteret. 

Nyt liv til gamle bygninger
Ét af dem er Skive Kommune direkte involveret i, idet kommunen har støttet det forudgående arbejde for workshoppen ’Gamle bygninger/nye muligheder’, der er på programmet fredag den 26.10 fra klokken 14-17. I løbet af det seneste år har Skive Kommune kørt et udviklingsprojekt, hvor to eksperter har set på mulighederne for at omdanne gamle landbrugsbygninger til overnatnings-faciliteter. Gruppen har arbejdet med at give fire forskellige bygninger et nyt liv. Projektgruppen har derfor indsamlet konkrete erfaringer med det, der skal til for at starte for eksempel en bed & breakfast op. De har arbejdet med forskellige forretningsmodeller og vil i workshoppen præsentere resultatet af den undersøgelse, de har lavet.

- Det er til dato den mest detaljerede undersøgelse af, hvad det kræver at bygge om og starte en overnatningsvirksomhed og kan bruges som inspiration i hele landet, siger Thomas Olesen, der er udviklingskonsulent i Afdelingen for Kommunikation, Udvikling og Erhverv i Skive Kommune og projektleder på arbejdet.

Et panel bestående af både lokale ildsjæle, kunstnere, arkitekter og andre eksperter vil være med til at diskutere mulighederne for at skabe nyt liv i tomme bygninger.

Læs mere om konferencen på nylandforum.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.
18. januar 2019, 10:00
Hans Jørgen Ravnborg har siden 2016 været direktør med en særlig mission hos Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring