Når kunst og kultur sætter gang i landområderne

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Kom til Nyland Forum 2018 fra den 25.-27. oktober på Produktionshøjskolen Marienlyst.

Under temaet ’wood & food’ inviterer Nyland Forum til et tre-dages konferenceprogram, hvor der bliver leget og eksperimenteret med, stillet skarpt på og diskuteret nærmest alt mellem himmel og jord, der har med kunst og kulturens rolle i landdistriktsudviklingen at gøre. Kort sagt handler det om, hvordan kunst- og kulturlivet kan være en driver i udviklingen af det, der ofte kaldes udkantsområder.

Det sker til Nyland Forum 2018, hvor viden, erfaring og praksis på området vil blive delt gennem debatter, workshops, performances, musik og møder mellem kunstnere/kulturentreprenører, borgere, fagfolk, eksperter, forskere, politikere og embedsmænd.

Der er også store, internationale navne på plakaten, så en del af programpunkterne kommer til at foregå på engelsk.

I løbet af konferencen vil der også blive igangsat kunstprojekter, der involverer borgerne og flere forskellige værker vil blive præsenteret. 

Nyt liv til gamle bygninger
Ét af dem er Skive Kommune direkte involveret i, idet kommunen har støttet det forudgående arbejde for workshoppen ’Gamle bygninger/nye muligheder’, der er på programmet fredag den 26.10 fra klokken 14-17. I løbet af det seneste år har Skive Kommune kørt et udviklingsprojekt, hvor to eksperter har set på mulighederne for at omdanne gamle landbrugsbygninger til overnatnings-faciliteter. Gruppen har arbejdet med at give fire forskellige bygninger et nyt liv. Projektgruppen har derfor indsamlet konkrete erfaringer med det, der skal til for at starte for eksempel en bed & breakfast op. De har arbejdet med forskellige forretningsmodeller og vil i workshoppen præsentere resultatet af den undersøgelse, de har lavet.

- Det er til dato den mest detaljerede undersøgelse af, hvad det kræver at bygge om og starte en overnatningsvirksomhed og kan bruges som inspiration i hele landet, siger Thomas Olesen, der er udviklingskonsulent i Afdelingen for Kommunikation, Udvikling og Erhverv i Skive Kommune og projektleder på arbejdet.

Et panel bestående af både lokale ildsjæle, kunstnere, arkitekter og andre eksperter vil være med til at diskutere mulighederne for at skabe nyt liv i tomme bygninger.

Læs mere om konferencen på nylandforum.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
18. november 2019, 15:00
Skive Kommune er med i den absolutte top på landsplan, når det kommer til ejendomsvenlighed.
18. november 2019, 11:00
Torsdag den 21. november fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring