Lokale Fortællinger 2017 - om livet i, ved og omkring Limfjorden

Foto: Fur Museum
KULTUR:

Fra april til oktober 2017 har turister og borgere mulighed for at få en helt speciel oplevelse, når 12 lokale fortællesteder inviterer på en fortælling om livet i, ved og omkring Limfjorden.

Konceptet ”Lokale Fortællinger” er opstået i et samarbejde mellem SET / Skiveegnens Erhvervs og Turistcenter og de øvrige kommuner i Enjoy Limfjorden: VisitLemvig, VisitStruer, VisitHolstebro samt VisitMors.

Det at møde lokale fortællere er blevet mere og mere populært, og SET har mere end fordoblet antallet af deltagende fortællesteder fra sidste år med konceptet, hvor gæster og borgere på Skiveegnen kan deltage i fortællinger, møde lokale ildsjæle og få en autentisk oplevelse i form af en rundtur og en god historie.

-”Lokale Fortællinger” har fået en god modtagelse, fastslår Marlene Rasmussen, udviklingskonsulent hos SET, der uddyber: -Her fra Skiveegnen har vi hele 12 fortællinger med, og det er betydeligt flere end sidste år. Vi ser det som et unikt koncept, som vi - sammen med Enjoy Limfjorden - er de eneste i Danmark, der arbejder med. Konceptet giver Skiveegnens lokale turismeaktører mulighed for at vise deres produkter og initiativer frem – og muligheden for at komme tæt på og få indblik i det lokale område og den tilknyttede historie er eftertragtet blandt både danske og udenlandske turister.

Gæsterne har mulighed for at høre fortællinger inden for forskellige temaer, som alle fortælles af stolte lokale borgere. I Nordjends kan gæsterne f.eks. komme med på tur mellem vinstokkene, mens der forklares, hvordan vinen dyrkes, og hvordan druerne omdannes til vin. Og som noget helt nyt, har Ørslev Kloster i år slået sig sammen med Ørslevkloster Hovedgård og inviterer til en rundvisning, hvor gæsterne kommer helt tæt på det moderne landbrug på den ene side af gårdspladsen og et arbejdsrefugium med kirke på den anden side. Fur Museum byder på vulkaner i udbrud og fortællinger om Furs unikke landskab - og på havnen i Glyngøre kan gæsterne høre om og smage på østers direkte fra østersbassinerne hos Glyngøre Shellfish. Dette er blot et udpluk af de oplevelser, ”Lokale fortællinger 2017” byder på.

Marlene Rasmussen oplyser, at interesserede enten kan købe billetter til fortællingerne online på www.visitskive.dk eller møde op på dagen og betale kontant. Hun gør opmærksom på, at hver enkelt af fortællingerne er uddybet på SETs turismehjemmeside www.visitskive.dk.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
21. november 2019, 15:30
De danske børnefamilier har fået øjnene op for feriecentret på Mors, der har igangsat de største investeringer i ti år. Med den kommene investering på 13 mio. kroner, er der investeret godt 20 mio. kroner de sidste par år.
21. november 2019, 09:00
SønderCentret Skive elsker julen og julen er jo hjerternes fest, hvor vi skal glæde hinanden og gøre noget godt for hinanden.
21. november 2019, 11:00
Brårup Skole i Skive er den skole i landet, der har den bedste undervisningseffekt, det vil sige evne til at løfte deres elevers faglige niveau.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring