Kulturfestival: Genopdag Skive

Foto: Genopdag Skive
KULTUR:

Kom med og genopdag Skiveegnen. Vi skal se det hjemlige med nye øjne, undersøge det ukendte og finde det skjulte. Genopdage hvem vi er, og hvad vi kan med musik, teater, kulturarv, kunst – og alt derimellem.

Rammen om oplevelserne er den regionale kulturfestival ’Genopdag’, som udfolder sig i perioden 1.-16. juni:

”Skiveegnens kulturaktører - græsrødder og professionelle - har virkelig taget temaet ’Genopdag’ til sig. De er med til at bidrage til en flot kulturfestival med et tætpakket program, som både store og små kan glæde sig til”, siger Bent Dyrberg, formand for Kultur- & Fritidsudvalget.

Musik, middelalderliv og møder
Han peger på, at Skive er gået til makronerne og markerer sig med hele 25 store og små begivenheder i perioden. Kulturfestivalen åbner med et musikalsk arrangement på Posthustorvet den 1. juni og fortsætter igennem to uger med en vifte af spændende begivenheder: Her er dansk musik med lokale talenter, Folkeligt Stolemøde på Østergaard, jubilæumsfestival på Ørslev Kloster, historisk drama på Bustrup Hovedgård, koncert med et kæmpekor af lokale børn, middelalderliv og søgang ved Spøttrup Borg, indvielse af Krabbesholms New Yorker-værk Prismatic Park med dans, litteratur og performances, samt en stor fællesudstilling med mere end 25 lokale kunstnere.

Blev du forpustet? Der er meget mere ...

”Den store opbakning viser, at vi vil noget med kunst og kultur. Vores motto ’Kultur med Vilje’ er ikke bare en frase, men en målsætning”, understreger Bent Dyrberg.

Han roser Skiveegnens mange kulturaktører for deres engagement og vilje til at løfte i flok – og håber, at en masse mennesker vil tage kulturfestivalens oplevelser til sig:

”Vedkommende kultur er ikke bare noget, vi oplever, men noget vi udvikler sammen. Derfor handler det ikke kun om at skabe og deltage i oplevelser, men om at sætte fællesskabet i centrum. Det sker i mødet mellem de, der udvikler, og de, der deltager – hvor begge parter får ejerskab”, lyder det.

Se programmet på www.genopdagskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
13. maj 2019, 09:00
Fredag den 17. maj, klokken 15.00, afholdes der koncert i Durup Anlæg.
16. maj 2019, 09:00
Søndag den 19. maj, fra klokken 10.00-16.00, åbner Hjerl Hede dørene til Biernes Dag.
14. maj 2019, 13:00
Sommeren nærmer sig, og Midt- og Vestjyllands Politi vil de kommende måneder gennemføre kontroller på vandet ved politikredsens kyster, fjorde og søer.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring