Kulturfestival: Genopdag Skive

Foto: Genopdag Skive
KULTUR:

Kom med og genopdag Skiveegnen. Vi skal se det hjemlige med nye øjne, undersøge det ukendte og finde det skjulte. Genopdage hvem vi er, og hvad vi kan med musik, teater, kulturarv, kunst – og alt derimellem.

Rammen om oplevelserne er den regionale kulturfestival ’Genopdag’, som udfolder sig i perioden 1.-16. juni:

”Skiveegnens kulturaktører - græsrødder og professionelle - har virkelig taget temaet ’Genopdag’ til sig. De er med til at bidrage til en flot kulturfestival med et tætpakket program, som både store og små kan glæde sig til”, siger Bent Dyrberg, formand for Kultur- & Fritidsudvalget.

Musik, middelalderliv og møder
Han peger på, at Skive er gået til makronerne og markerer sig med hele 25 store og små begivenheder i perioden. Kulturfestivalen åbner med et musikalsk arrangement på Posthustorvet den 1. juni og fortsætter igennem to uger med en vifte af spændende begivenheder: Her er dansk musik med lokale talenter, Folkeligt Stolemøde på Østergaard, jubilæumsfestival på Ørslev Kloster, historisk drama på Bustrup Hovedgård, koncert med et kæmpekor af lokale børn, middelalderliv og søgang ved Spøttrup Borg, indvielse af Krabbesholms New Yorker-værk Prismatic Park med dans, litteratur og performances, samt en stor fællesudstilling med mere end 25 lokale kunstnere.

Blev du forpustet? Der er meget mere ...

”Den store opbakning viser, at vi vil noget med kunst og kultur. Vores motto ’Kultur med Vilje’ er ikke bare en frase, men en målsætning”, understreger Bent Dyrberg.

Han roser Skiveegnens mange kulturaktører for deres engagement og vilje til at løfte i flok – og håber, at en masse mennesker vil tage kulturfestivalens oplevelser til sig:

”Vedkommende kultur er ikke bare noget, vi oplever, men noget vi udvikler sammen. Derfor handler det ikke kun om at skabe og deltage i oplevelser, men om at sætte fællesskabet i centrum. Det sker i mødet mellem de, der udvikler, og de, der deltager – hvor begge parter får ejerskab”, lyder det.

Se programmet på www.genopdagskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.
26. juni 2019, 09:00
Salling Group tilbagekalder et parti Tahiti vaniljestænger. Der er konstateret vækst af mug (skimmel) i produktet.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring