Kultur på Tværs og mød lokale flygtninge

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Hør om arbejdet i Kultur på Tværs og mød lokale flygtninge

Mandag den 2. november (kl. 19.00) i Resen Sognehus kommer formanden for Kultur på Tværs, Stig Seidenfaden, og fortæller om foreningens arbejde. Dels lidt om hvordan arbejdet har formet sig gennem tiden, og dels hvilke udfordringer og problemstillinger, der gør sig gældende i forbindelse med integrering af lokale flygtninge på et frivilligt grundlag. Stig tager en mindre gruppe af flygtninge med sig til mødet, som kort vil fortælle om deres baggrund, og hvordan de oplever at bo i Danmarkmm.  

Kultur på Tværs har eksisteret i 15 år, og for et halvt år siden tog den initiativ til at starte en ”Kultur- og SamtaleCafé”, som afholdes hver onsdag kl. 16.00 – 18.00 på Skive Bibliotek hvor Stig arbejder. Samtidig oprettede foreningen en lokalafdeling af Facebook-gruppen ”Venligboerne i Skive og omegn”. I forlængelse af disse tiltag og på baggrund af det tiltagende antal flygtninge, som kommer til Skive Kommune, står foreningen midt i en reorganisering og en PR-kampagne. Det er ikke nogen hemmelighed at foreningen nemt kan bruge nogle flere, der vil yde lektiehjælp eller blot agere sprogtræner i almindelighed. Det kan enten finde sted i caféen om onsdagen, eller hvor man selv ønsker at mødes. En anden mulighed er at blive besøgsven eller kontaktfamilie for en flygtning eller en flygtningefamilie og dermed komme til at spille en konkret rolle for flygtninge. Foreningen har talrige eksempler på at kontakt flygtninge og danskere imellem på sigt har udviklet sig til dybe venskaber. På det seneste er det især flygtninge fra Syrien, Somalia og Eritrea, som er kommet til Skive Kommune.  

Kultur på Tværs er tilknyttet Dansk Flygtningehjælps Frivillignet, og det er altid en mulighed at indgå en mere formel samarbejdsaftale med Flygtningehjælpen som bl.a. indebærer en forsikringsordning og mulighed for at deltage på en række kurser. Inden så længe vil der afholdes et lektiehjælpskursus i Skive hvor formålet med kurset er at styrke dit udgangspunkt for at støtte flygtninge og indvandrere i at lære det danske sprog. Det er dog ikke noget krav at man har deltaget på kurset for at yde lektiehjælp. Det er også mulighed at bygge et kolonihavehus af genbrugsmaterialer sammen med flygtninge om lørdagen. Alle er selvfølgelig velkomne ”Kultur- og SamtaleCaféen” om onsdagen på biblioteket

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. januar 2019, 11:00
Almindelige lønmodtagere fra Skive kan få langt flere penge til pensionisttilværelsen, hvis de har fokus på, hvad de betaler for at spare op.
15. januar 2019, 09:00
Reitan Distribution A/S tilbagekalder makrelsalat med gæring/ luftdannelse og med risiko for indhold af histamin.
16. januar 2019, 08:30
ALDI Danmark A/S tilbagekalder flere partier kanelgifler. Der er konstateret vækst af skimmel (mug) på kanelgiflerne i flere af pakningerne.
10. januar 2019, 15:00
Skive Awards skød i går gang i både billetsalget og nomineringsprocessen.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring