Kultur for alle børn

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Skiveegnens borgere samt gæster og turister har masser af muligheder for natur- og kulturoplevelser i børnehøjde.

Ikke nok med at der er en smuk natur, der indbyder til vandre- og cykelture ud i det blå, og en 190 km lang Limfjordskyst med strande og vandsportsfaciliteter. Der er også kulturinstitutioner og foreninger, som står på spring med en lang række aktiviteter for børnefamilierne.

Liv på museerne
På egnens museer er børn altid velkomne. Museet på Fur inviterer i uge 28-30 på fossiljagt og vulkandemonstration, og på Spøttrup Borg er der Ridder- og Jomfruskole den 10.-14. juli. Tarokmuseet har åbent hele sommeren, men den 16. juli er der Familiedag med særlige oplevelser for børnefamilier.

Jenle er altid et besøg værd – både museet, Jeppe Aakjærs hjem og naturen omkring Jenle, som opfordrer til gåture ned til vandet. Som noget nyt i år er et særligt rum designet til børn med Jeppe Aakjærs indsamlede sagn og folkeminder, viden om naturen m.v.

Giraffer i gågaden
Vandkantskolen finder man ved de Blå flag-strande. Her kan man møde Fjordfortæller Jesper Krogh, som fortæller om stranden, fjorden og det rene liv – se hvor på visitskive.dk.

Skive Bibliotek inviterer på skattejagt, og tre fredage i august kan man støde ind i et børnevenligt gadeteater i Skive Midtby – f.eks. dukker fire giraffer op i gågaden den 4. august.

Cirkusfabrikken inviterer den 7. juli på sommerkoncert, grillbuffet og cirkusforestilling ved de børn, der har været med på Sommercap’en.

For de større børn har Ungdomsskolen arrangeret streetfodboldturnering og Sommercrew i uge 26, 27, 30 og 31. Oplysninger om, hvor og hvornår, kan findes på ungdomsskolen-skive.dk.

Hvor og hvornår?
Der er altså mange gode grunde til at løfte blikket fra iPad’en og tage familien og vennerne under armen til fælles oplevelser i naturen eller kulturens verden. Find præcise oplysninger om tid og sted på de relevante hjemmesider mm. Eller find inspiration på www.skive.dk/sommeraktiviteter2017

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
17. september 2018, 14:00
Torsdag den 4. oktober kan du møde ski-entusiasten Thomas Uhrskov i Viborg.
18. september 2018, 10:00
Østergade i Rødding fra Stationsvej til krydset Frilandsvej/Østergade/Borgergade og Skolevej fra Østergade til Kornvænget er midlertidig afspærret fra fredag.
19. september 2018, 08:00
Viborg har gang på gang bevist, at animation ikke blot er animation – men kunst, underholdning, forretning og formidling på én gang.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring