Jagten på Sallingholm

KULTUR:

Jagten på Sallingholm, det ”glemte” borganlæg i Åsted.

Torsdag d. 12. februar kl. 19.00 i Købmandsgården i Thorum vil Turi Thomsen fra Muse®um Salling fortælle om de udgravninger, der stod på i september måned nordvest for Åsted.

Hele september måned 2014 samledes ca. 17 arkæologer fra Region Midtjyllands til kulturhistoriske museer dagligt for sammen at udgrave middelalderborg-anlægget Sallingholm ved Åsted i det nordlige Salling.

Den storstilede fællesudgravning markerede i sig selv et stykke Danmarkshistorie, da det var første gang, at ti museer – og så mange arkæologer på én gang – arbejdede sammen for at udgrave en middelalderborg.

Udgravningerne er en del af Projektet ”Middelalderborge i Region Midtjylland”, hvis formål ”er at trække middelalderborgene ud af glemslen og inddrage alle interesserede i den store, nye fortælling om borgene, så de atter bliver en levende del af vores fælles kulturarv.”

Sallingholm er med et fagudtryk et ”anonymt borganlæg”. Det betyder, at man ikke ved, hvornår og af hvem borgen blev opført, eller hvad dens funktion var. Det var bl.a. disse spørgsmål, som arkæologerne ved den store fællesudgravning, håbede at finde svar på.

Turi Thomsens foredrag kommer til at handle om de seneste resultater fra udgravningen på Sallingholm, herunder et sammendrag fra et nyligt afholdt fagseminar på Moesgård, hvor de foreløbige resultater fra de indblandede faggrene blev præsenteret.

Hvad kom der ud af udgravningen? De arkæologiske tolkninger suppleret med de nyeste dateringsresultater. Blev man klogere? Hvad fik man af ny viden om stedet, og er der noget af den viden, der også gælder andre borganlæg?

Sidst, men ikke mindst, vil Turi Thomsen også komme ind på, hvilke perspektiver, der ligger i undersøgelsen – kan man gøre mere på stedet og i så fald hvad?
Foredraget bliver suppleret med billedemateriale m.m.

Flere oplysninger kan findes på projektets hjemmeside www.middelalderborge.dk

Arrangører: Støtteforeningen for Middelalderborgen Østergaard og Sundsøre Lokalhistorisk Forening

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2018, 15:00
Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive.
19. september 2018, 11:00
Flere erhvervsfolk fra Skive og omegn fik i aftes afprøvet sangtalentet, da sangeren Anders Blichfeldt gæstede Stoholm Fritids- og Kulturcenter.
19. september 2018, 16:00
I samarbejde med Googles ”Succes Online” afholder SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter igen i år 2 workshops
20. september 2018, 09:00
En ny tilskudsordning skal hjælpe de små og sjældne arter med at komme nemmere rundt i landskabet.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring