Høstmarked på Spøttrup Borg

Foto: Spøttrup Borg
KULTUR:

Vær med til nogle festlige dage på Spøttrup Borg, den 22. og 23. september klokken 11-16, hvor der fejres at høsten er kommet i hus.

Sankt Mikkels Dag, som ligger sidst i september, var tidligere en af de allervigtigste dage i året. Denne dato var nemlig afslutningen på årets høst. Udbyttet af høsten var afgørende for, hvordan man kom igennem den kommende vinter.

Lørdag den 22. september har Spøttrup Borgs Venner tændt op i køkkenet, hvor der serveres middelaldersuppe. I Borgens krokælder er der stemning og hygge. I borggården sælges der lokalt produceret honning, og most fra Rødding Æblets By.Her er der også arbejdende værksteder med nålebinding, træarbejde og smeden, som har godt gang i sin esse. Efteråret er også jagtsæson, og på flitsbuebanen kan I prøve, hvem der er bedst med bue og pil.

Søndag den 23. september deltager flere medarbejdere fra Museum Salling sammen med Spøttrup Borgs Venner; de vil fortælle om ølbrygning, livet i Limfjorden, plantefarvning, brikvævning. Klokken 14 søndag eftermiddag fortæller museumschef Inge Kjær Kristensen om "hvad enhver husmoder vidste"; om anvendelsen af dyr og planter i den hjemlige sygdomsbehandling.

Hos Café Borgen serveres der kaffe og kage med udsigt til borgen, voldgrav og Spøttrup Sø.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk