Grasslands 2017 - Benno Blæsild Foredrag

Foto: Grasslands
KULTUR:

Rural Forum Midtjylland, har været så heldige at få den kendte kulturhistoriker Benno Blæsild på programmet i forbindelse med Grasslands.

Benno Blæsild er kendt som en særdeles god foredragsholder, og har mere end 300 foredrag bag sig i emner som; ”Hvordan Aarhus blev Jyllands hovedstad – en opbyggelig fortælling om svineheldets gavnlige indflydelse på historiens udvikling”, ”Julens Traditioner - Fra hedenskab til gaveræs” og ”Krigen pa havet – Omkring Jylland 1864”

Denne gang handler det om forskellende mellem Landdistrikter og byen. Han forklarer selv: - Verdensbilleder versus virkeligheden - historiske eksempler på modstridende virkelighedsopfattelser mellem by og land, og forsætter;

- Ved de seneste to folketingsvalg har Danmarkskortet været todelt, når det endelige valgresultat er opgjort.
Storkøbenhavn, Aarhus, Odense og Aalborg har været røde, mens resten af landet har været med blåt flertal. Måske dækker det over en øget polarisering i Danmark. Måske ser verden forskellig ud, hvad enten udgangspunktet er storbyens skyline, eller landets bakkede, skovklædte horisont - og måske er denne forskel vokset.

Oplægget giver eksempler på, hvordan det tidligere er gået skævt, når balancen mellem by og land er blevet for ulige, fra Romerrigets galliske provinser i 3. århundrede, over Frankrig i 1700'tallet til Danmark i 1993, hvor en prognose fra Indenrigsministeriet forudså, at den sidste indbygger ville have forladt København i 2035, hvis den daværende befolkningsudvikling fortsatte.

Med udgangspunkt hos 'Maren i Kæret' gives et signalement af, hvordan den østlige del af Midtjylland har udviklet sig de seneste 150 år.

Tilmelding er nødvendig for at deltage.

Udfyld formularen på hjemmesiden http://grasslands.dk/ og send den til lene.noer@hotmail.com. Tilmelding og betaling skal senest d. 28. August 2017

Betaling foregår via MobilePay på 29612343 (Lene Noer).

Da forestillingen er en del af Rural Forum fra den 1.-3. september, som også indeholder workshops dækker prisen en hel dags deltagelse.

Prisen er 100 kr. pr. dag, eller 150 kr. for alle 3 dage - dette dækker alle udgifter til aktiviteter.

Alle borgere på Fursundegnen, oplægsholdere og frivillige, deltager gratis. Mad og drikke kan købes.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
21. november 2019, 15:30
De danske børnefamilier har fået øjnene op for feriecentret på Mors, der har igangsat de største investeringer i ti år. Med den kommene investering på 13 mio. kroner, er der investeret godt 20 mio. kroner de sidste par år.
21. november 2019, 09:00
SønderCentret Skive elsker julen og julen er jo hjerternes fest, hvor vi skal glæde hinanden og gøre noget godt for hinanden.
21. november 2019, 11:00
Brårup Skole i Skive er den skole i landet, der har den bedste undervisningseffekt, det vil sige evne til at løfte deres elevers faglige niveau.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring