Geologisk rundvisning og vulkandemonstration på Fur Museum

KULTUR:

Mandag til fredag i efterårsferien er der aktiviteter for hele familien på Fur Museum. Kom og hør geologerne fortælle om de fantastiske fossiler og se vulkanudbrud i stenparken.

Kl. 11 - Geologisk rundvisning
Kom og hør historierne bag den enestående samling. På rundvisningen vil én af museets geologer tage jer med rundt i udstillingen og fortælle de fascinerende historier bag mange af de udstillede genstande.
Siden slutningen af den sidste istid har der boet mennesker på Limfjordsøen Fur, men længe før den tid - for 55 millioner år siden - blev det sjældne jordlag moler dannet. På denne rundvisning vil man komme til at høre om landskaberne og de geologiske forhold på øen og om museets enestående samling af 55 millioner år gamle forsteninger fra moleret, der bl.a. rummer fisk, fugle, skidlpadder, insekter, træer, planter og meget andet.

Kl. 12 - Vulkandemonstration
Geologerne vil få vulkanen i museets stenpark til at gå i udbrud og fortælle om de på én gang fascinerende men også farlige vulkaner. Med afsæt i vulkandemonstrationen fortælles der om, hvordan molerets mange vulkanske askelag blev dannet, og hvor asken er kommet fra. Vi vil også komme ind på de kolossale kræfter, der findes nede i jorden, og hvordan de bl.a. kan være med til at påvirke klimaet.

Rundvisning og vulkandemonstration er for både børn og voksne. Deltagelse er gratis, når først der er betalt entré til museet.

Husk at der er gratis færge til Fur indtil den 22. oktober 2017.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk