Cirkusfabrikken modtager Skive Kommunes Kulturpris 2018

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Der var prisfest, bobler, taler og oplæg, da Skive Kommunes Kulturpris 2018 og Fyrtårnsprisen fandt modtagere i Kulturcenter Limfjord den 25. oktober 2018.

Cirkusfabrikken modtog Skive Kommunes Kulturpris, men da spydspidsen Einar Trie ikke selv kunne være til stede, tog nogle af Cirkusfabrikkens cirkusbørn- og voksne imod den – naturligvis med et par artistiske hop og spring undervejs.

Med kulturprisen følger et skulderklap på 20.000 kroner sponsoreret af Danske Bank.

Skive Kommunes Kulturpris går til en institution eller forening, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats for at fastholde, styrke og udbrede kulturen til borgerne i skive kommune – til gavn for et bredt udsnit af kommunens borgere. Den beskrivelse kunne alle indstillede kandidater leve op til, mente juryen – og især Cirkusfabrikken:

”Der er plads til forskellighed og fællesskab med et højtflyvende, legende element. De tager socialt ansvar – og de forener det lokale med det nationale og internationale ”, lød det blandt andet fra prisoverrækkeren Bent Dyrberg, formand for Kultur & Fritidsudvalget i Skive Kommune.

I finalen til Skive Kommunes Kulturpris 2018 var også SpøttrupCirklen og Skive & Omegns Teaterkreds.


Et musikalsk fyrtårn
Årets Fyrtårnspris tilfaldt Otto Lindum, stifter og tidligere leder af Skive Musikskole. Prisen udløste 5.000 kroner, samt en statuette skabt af den lokale glaskunstner Kaj Fjendbo.

Fyrtårnsprisen går til en enkeltperson, som har bidraget væsentligt til kulturen i Skive, og modtageren er udpeget af Kulturelt Samråd Skives bestyrelse. Bestyrelsen understregede, at valget var svært, da Skive Kommune i den grad huser mange kulturelle ildsjæle. Otto Lindum er dog et fyrtårn af en kaliber, man ikke kan komme udenom – i en sådan grad at han fremover lægger navn til Fyrtårnsprisen: Årets Otto:

”Vi har talt meget om Fyrtårnsprisen i Kulturelt Samråds bestyrelse – men vi var aldrig i tvivl om modtageren på noget tidspunkt. Derfor er det stort, at vi endelig står her for at give prisen til den mand, der har ydet en så fantastisk indsats for kulturen i Skive igennem rigtig mange år”, understregede Anders Heegaard, bestyrelsesmedlem i Kulturelt Samråd, inden han afslørede årets modtager.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
21. august 2019, 15:00
Der udføres én gang årligt tilsyn på plejecentre i Skive Kommune med det formål at sikre kvaliteten på de kommunale plejecentre.
23. august 2019, 09:00
Coop Danmark tilbagekalder Coop Hamburgerryg pga. enkelte pakninger med gule pletter.
23. august 2019, 09:00
For et halvt år siden lancerede DAT et nyt tilbud til studerende og seniorer. Hen over sommeren har 9% flere studerende og 32% flere seniorer rejst på ruten mellem Midtjylland og København.
21. august 2019, 11:00
Søndag den 25. august er der indvielse af faciliteter til friluftslivet ved Jordbro Engsø.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring