Cafe Mødested på Skive Bibliotek

Foto: Skive Bibliotek
KULTUR:

Rikke Gjørtz Bovbjerg og Liva Weel på Skive Bibliotek

Fredag formiddag d. 4. december kl. 10.00 – 12.00 er der igen to spændende indslag, fællessang og kaffe og kage i ”Café Mødestedet – dér hvor mobilen er slukket!”.

Dels vil Hanne Mark fra Skive synger 6 Liva Weel-viser akkompagneret af hyggepianisten Jette Bjerregaard og ind imellem vil Rikke Gjørtz Bovbjerg fra Mors læse digte op af sin nylig udsendte digtsamling "Sprudlende hjerteflående kvinde", som udkom på forlaget Hovedland kort før hendes 20 års fødselsdag.

Digtsamlingen, der sparker, sprutter, kradser og kærtegner sanserne har fået fine anmeldelser med på vejen - blandt andre i bibliotekernes lektørudtalelse, der fremhæver digtene som energiske og fyldt med overraskende sammensætninger af ord, der giver læseren noget at arbejde med - og tænke over. Der bliver i den grad talt til følelserne, og lektøren drager en parallel til den flittige og ligeledes sprogligt finurlige digter Simon Grotrian, som "må være Rikke Gjørtz Bovbjergs åndelige fætter", som det hedder. Det bliver et sjældent møde med en særlig stemme i dansk lyrik; en stemme, der på samme tid taler til dybet i os alle og til inderligheden - også når den er grum.

Hanne Mark glæder sig til at synge nogle af især Poul Henningsens Liva Weel-viser. Liva Weel står som den danske revys ubestridte dronning. Kendetegnet var et gnistrende og overdådigt humør, som på en vidt favnende og bramfri facon afspejler dansk folkelighed. I slutningen af 1920'erne lærte Liva Weel forfatteren Poul Henningsen (1894-1967) at kende, hvilket kom til at sætte dybe spor i hendes videre karriere, da han skrev en lang række af de sange, som man i dag forbinder med Liva Weel. I den forbindelse kan bl.a. nævnes revyen Dyveke i Riddersalen 1940 – umiddelbart efter besættelsen af Danmark, hvor Poul Henningsen skrev teksten til Kai Normann Andersens melodi "Man binder os paa Mund og Haand".

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
23. august 2019, 09:00
For et halvt år siden lancerede DAT et nyt tilbud til studerende og seniorer. Hen over sommeren har 9% flere studerende og 32% flere seniorer rejst på ruten mellem Midtjylland og København.
15. august 2019, 09:00
Skive Garden holder introduktionsdag for nye kommende garderer. Kom og vær med!
23. august 2019, 09:00
Coop Danmark tilbagekalder Coop Hamburgerryg pga. enkelte pakninger med gule pletter.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring