Børnehaver i Skive fik salamander og eventyrfigurer

Egestammer bliver skabt om til de flotteste skulpturer.
Egestammer bliver skabt om til de flotteste skulpturer.
KULTUR:

Hun er ikke ret stor men alligevel håndterer hun let både træstammer og motorsave og skaber de flotteste skulpturer ud af naturens materialer.

Agnieszka Podczarska er navnet, men selv kalder hun sig, ”Pigen med Sytråd og Motorsav.”
Den lille væver kvinde er universitetsuddannet og har en bacheloruddannelse i kultur og kom til Danmark for 13 år siden og i dag bor hun i Skive.

Agnieszka er ferm med motorsaven men svinger også gerne nål og tråd, når hun syr kalecher til sejlbåde. Men det er nok mest motorsaven og det fine træhåndværk Agnieszka er kendt for.

Livet i Uderummet

I anledningen af Europæisk Kulturhovedstad har Polske Agnieszka været på Daycare Nord, som blandt andre tæller Børnehaven Resen og Børnehaven Rosenbakken. Her har hun i tre uger med motorsav gået blandt børnehavebørnene og lavet de flotteste træskulpturer ud af store egestammer.

Børnehavebørnene har været med i hele processen fra tegning af de planlagte figurer til afbarkning af de store stammer og til finpudsning af de flotte kunstværker.

- Og børnene elsker det, fortæller en smilende Agnieszka, alt imens hun pludselig får stukket en fin tegning op i ansigtet. En lille gave fra et af børnene, for det er nemlig sidste dag i Børnehaven Rosenbakken og det mærkes tydeligt, at børnene er glade for den lille motorsavs-kvinde, for sammen med hende har de arbejdet med både mejsel og dolke.

Og dagene i Børnehaven Rosenbakken er endt op med mange flotte ”dyr” såsom en fisk, en sød orm, en hugorm, en salamander og en ugle. Skulpturerne bliver færdigbehandlet med linolie, så de holder som legetøj for børnene i mange år.
- Jeg har hjulpet Agnieszka med salamanderen, fortæller Simon ivrigt.
- Ja og så har vi lavet hyldetræsfløjter og gulerodsfløjter, supplerer Agnieszka storsmilende.

I Resen Børnehave har man også minder fra Agnieszkas besøg. Her står blandt andet De Tre Bukkebruse og De Syv Små Dværge.
– Der lavede vi også kæmpe sæbebobler, fortæller Agnieszka med store armbevægelser, mens hun får stukket endnu en tegning op i ansigtet.

Jo det er tydeligt, at børnene har været vilde med hendes besøg.
Men snart går turen videre til andre lande som Tyskland, Rusland og Polen, hvor hun skal mødes i konkurrence med andre dygtige håndværkere.

Se flere billeder her.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring