Aarhus 2017 folder sig ud i Skive i foråret

KULTUR:

Skive kommune er en del af regionens udpegning som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og der er masser af kulturelle aktiviteter på Skiveegnen i løbet af foråret.

Koncerter, udstillinger, events, en digital fortælling om heden og rakkerne ved Flyndersø og meget mere. Få et overblik over alle aktiviteterne på www.2017iskive.dk, som opdateres løbende.

Her følger et udpluk af, hvad der sker i kulturhovedstadsprojektet i Skive kommune i løbet af foråret.

OffRoad Festival 11. april – 6. maj
Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland åbner kulturfestivalen OffRoad til et brag af en fest i Herning d. 11. april. Herefter går det løs med kulturelle aktiviteter i alle de samarbejdende kommuner. I Skive kan man fx opleve kommende musiktalenter i Drivhuset, videokunst på museet på Fur, en disneymusical, et musikalsk foredrag på Da Winti, og indvielsen af Europas eneste toiletmuseum ved Ørslev Kloster, inden festivalen afsluttes i Skive d. 6. maj med en stor kulturevent med mad og oplevelser for alle i rå rammer!

Rock the Region 27. april
På tværs af regionen er der udvalgt seks artister/bands, der siden starten af marts 2017 har været igennem et intenst udviklingsforløb. Et forløb, der nu kulminerer i en turné – og første stop er Drivhuset i Skive den 27. april. Fra Skive deltager bandet Rasmus Trinderup med forsangeren af samme navn.

Time Site & Lore 11. April – 6. maj
Fem internationale samtidskunstnere har fået til opgave at skabe videokunst ud fra en museumsgenstand fra fem midt- og vestjyske museer. Den israelske kunstner Yuval Yairi har været på besøg på Fur Museum, og har skabt et værk med udgangspunkt i en åre fra Fursundfærgen fra 1908. Fra den 11. april – 6. maj kan hans videokunstværk opleves på museet.

Ad hedestier i natmandsfolkets fodspor fra d. 15. april
På ruter ved Flyndersø kan du på din smartphone høre Jeppe Aakjærs fortællinger om natmandsfolk og rakkere, som var samfundets udstødte. Ruterne åbner d. 15. april og fortællingerne på mobiltelefonen kan herefter høres året ud.

Migrant Music 30. april
“Migrant Music”, koncert med Bilal Irsheds Trio og efterfølgende diskussion/samtale med inviterede paneldeltagere om integration og flygtningesituation. Arrangementet foregår på Da Winti i Selde.

Nattens teater 5. maj
Åbningen af Europas første toiletmuseum i skoven, lydprojektet ”Off the Beaten Track” og teaterforestilling i skovens mørke. Alt sammen på Ørslev Kloster d. 5. maj fra kl. 17.00.

OffRoad Breakout 6. maj
Det er Skives store afslutningsevent i forbindelse med kulturfestivallen OFF ROAD. I rå rammer samler Skive Kommune viften af enestående kulturevents, hvor du i glimt kan opleve højdepunkter fra tre ugers forrygende festival. En blanding af kunst og design, kultur bag kulisserne, gribende litteratur, spændende mad og kreative work-shops. Alt sammen fordelt på ca. 26 stande.

Ålekongen sættes fri 13. maj
Indvielse af den store jernskulptur ”Ålekongen Nytænkt”, der sommeren over gæster Skive Fjord. Indvielsen foregår på parkeringspladsen efter Dommerby-dæmningen.

VM i Middelalderkampsport 25. – 28. maj
De fire dage i Kristi Himmelfartsferien vil runge af kampråb og lyden af metal mod metal. Her vil modige kæmpere fra hele verden slås om verdensmestertitlen, når Spøttrup Middelalderborg er vært for VM i middelalderkampsport.


Se vedlagte oversigt over alle forårets aktiviteter – og se mere om hver aktivitet på www.2017iskive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
19. november 2019, 11:00
Det er nu tid til at bestille handicapkørsel, hvis du skal rejse i forbindelse med julen og nytåret.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
19. november 2019, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn tirsdag aften kl. 19:00, sejlende under antiguansk flag.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring