Åbne Atelierdøre på Skiveegnen

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Den 7. og 8. september kan du møde 32 kunstnere og kunsthåndværkere fra Skiveegnen - på deres hjemmebane.

Fra Fur til Nordfjends, fra Lem til Skive by. 32 lokale kunstnere står klar med åbne døre for at give alle interesserede gæster et sjældent indblik i kunsten, dér hvor den bliver skabt:

”Med Åbne Atelierdøre vil vi gerne give alle muligheden for at komme bag kulisserne og møde kunstnerne i deres private omgivelser”, fortæller Jette Jeppesen. Hun er er smykkekunstner og har koordineret Åbne Atelierdøre i samarbejde med Skive Kommune:

”Vi håber, at arrangementet kan være med til at sprede kendskabet til de mange dygtige kunstnere, vi har her i Skive, Salling og Nordfjends – og at en masse mennesker vil gribe chancen og og begive sig ud på en sjælden oplevelsesrejse.”

Naturens børn
De 32 kunstnere er helt og aldeles forskellige. Derfor kan du under Åbne Atelierdøre både få et indblik i, hvordan kunstnere og kunsthåndværkere arbejder med akvarel, olie, glas, sten, keramik, bronze, sølv, tekstiler, kastestænger fra krondyr og rensdyr – og meget mere.

Ét træk, som dog går igen hos mange af områdets kunstnere er den stærke forbindelse til den helt særlige natur ved Limfjorden og i det frodige Sallingland. En natur, som igen og igen bliver genstand for kunstnerisk fortolkning og bearbejdning:

”Jeg inspireres af farver, former og strukturer i naturen omkring Limfjorden”, lyder det fra én kunstner:

”Motiverne er meget inspireret af Furs smukke natur, lyset, formerne og farverne”, siger en anden, og udsagn som ”Min tilknytning til Salling og Limfjorden lader sig ikke fornægte” og ”Naturen med al dens skønhed, styrke, vildskab og mystik ligger som en undertone i min bevidsthed”, er blot et lille udpluk af ord fra deltagende kunstnere.

Få fat i kataloget
Du finder det trykte katalog med oversigtskort, adresser og præsentationer af de 32 kunstnere på bl.a. Skive Bibliotek og Skive Museum. Se også kataloget online på www.skive.dk/atelier .

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2020, 15:00
Hvem kunne ikke godt tænke sig at se ’gerningsstedet’ på Bette Jenses Hyw?
14. januar 2020, 11:00
Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion.
17. januar 2020, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn lørdag eftermiddag den 18. januar, sejlende under russisk flag.
17. januar 2020, 13:00
De tre samarbejdspartnere i det lokale turismearbejde Destination Limfjorden er blevet enige om at placere hovedkontoret på Mors, mens formandsposten tilfalder Skive Kommune.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring