Åbne Atelierdøre på Skiveegnen

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Den 7. og 8. september kan du møde 32 kunstnere og kunsthåndværkere fra Skiveegnen - på deres hjemmebane.

Fra Fur til Nordfjends, fra Lem til Skive by. 32 lokale kunstnere står klar med åbne døre for at give alle interesserede gæster et sjældent indblik i kunsten, dér hvor den bliver skabt:

”Med Åbne Atelierdøre vil vi gerne give alle muligheden for at komme bag kulisserne og møde kunstnerne i deres private omgivelser”, fortæller Jette Jeppesen. Hun er er smykkekunstner og har koordineret Åbne Atelierdøre i samarbejde med Skive Kommune:

”Vi håber, at arrangementet kan være med til at sprede kendskabet til de mange dygtige kunstnere, vi har her i Skive, Salling og Nordfjends – og at en masse mennesker vil gribe chancen og og begive sig ud på en sjælden oplevelsesrejse.”

Naturens børn
De 32 kunstnere er helt og aldeles forskellige. Derfor kan du under Åbne Atelierdøre både få et indblik i, hvordan kunstnere og kunsthåndværkere arbejder med akvarel, olie, glas, sten, keramik, bronze, sølv, tekstiler, kastestænger fra krondyr og rensdyr – og meget mere.

Ét træk, som dog går igen hos mange af områdets kunstnere er den stærke forbindelse til den helt særlige natur ved Limfjorden og i det frodige Sallingland. En natur, som igen og igen bliver genstand for kunstnerisk fortolkning og bearbejdning:

”Jeg inspireres af farver, former og strukturer i naturen omkring Limfjorden”, lyder det fra én kunstner:

”Motiverne er meget inspireret af Furs smukke natur, lyset, formerne og farverne”, siger en anden, og udsagn som ”Min tilknytning til Salling og Limfjorden lader sig ikke fornægte” og ”Naturen med al dens skønhed, styrke, vildskab og mystik ligger som en undertone i min bevidsthed”, er blot et lille udpluk af ord fra deltagende kunstnere.

Få fat i kataloget
Du finder det trykte katalog med oversigtskort, adresser og præsentationer af de 32 kunstnere på bl.a. Skive Bibliotek og Skive Museum. Se også kataloget online på www.skive.dk/atelier .

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
15. november 2019, 09:00
Spøttrup Cirklen modtager Skive Kommunes Kulturpris 2010, mens fyrtårnsprisen ’Årets Otto’ går til den kunstneriske ildsjæl Troels Madsen.
29. oktober 2019, 09:00
Sig nej tak til stress og opnå større trivsel. Stress er en tilstand, du kan gøre noget ved, hvilket er essensen i dette foredrag.
15. november 2019, 16:00
Vejen spærres på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring