11 herregårde og historiske bygninger åbner dørene

Foto: Michael Andersen
KULTUR:

Herregårde og andre historiske bygninger er noget af det, Skiveegnen er kendt for. Til gengæld er der ikke mange, der kender de mange hemmeligheder, der gemmer sig bag facaderne.

Søndag den 10. juni får offentligheden en sjælden mulighed for at få et kig bag facaden og et indblik i hemmelighederne, når 11 af Skiveegnens store statelige bygninger åbner dørene i forbindelse med arrangementet ”Herregårdenes Dag 2018”, som er planlagt og koordineret af SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.

-Det fælles tema i år er  ”Herregårdenes hemmeligheder”, fortæller erhvervskonsulent Marlene Rasmussen fra SET, der uddyber: - Besøg Spøttrup Borg, Bustrup Hovedgaard, Kjeldgård, Staarup Hovedgaard, Ny Spøttrup, Herregården Hesthave, Ørslev Kloster, Kjærgårdsholm, Hostrup Hovedgaard, Middelalderborgen Østergård og Marienlyst, hvor der løbende vil være guidede rundvisninger.

Flertallet af de smukke, gamle bygninger er normalt lukket for offentligheden – bortset fra denne ene dag hvert andet år, hvor SET gennem mange år har arrangeret Herregårdens Dag.

Ifølge Marlene Rasmussen er det en enestående mulighed for at opleve Skiveegnen: - Her får gæsterne mulighed for at stifte bekendskab med de fornemme bygninger, deres historie og kultur - og for nogles vedkommende også historien om, hvordan livet var – og er - på de store gårde.

-Men det handler ikke bare om, at publikum bliver inviteret ind og får en god fortælling, tilføjer hun og forklarer:

-Flere af besøgesstederne sørger for forfriskninger og aktiviteter på hver deres måde – i samarbejde med lokale aktører, der samtidig får mulighed for at vise egenes fødevareprodukter frem, i form af fx øl, vin, honning og meget mere.

De mange store gårde på Skiveegnen er i høj grad et vidnesbyrd om tiden, hvor de driftige studehandlere kunne tjene mange penge og hvor gårdene - og familierne bag – havde stor betydning for lokalområdet. Ud over fortællingen om gårdenes hemmeligheder giver et besøg i de 11 spændende historiske bygningsværker samtidig et fascinerende indblik i næsten 800 års Danmarkshistorie med konger, bisper, adelsmænd og bønder.

-Så kom og føl historiens vingesus i de gamle, historiske bygninger den 10. juni  -  og få den gode historie fortalt af de mennesker, der bor eller arbejder i de smukke og storslåede omgivelser til hverdag, lyder opfordringen fra Marlene Rasmussen.

Billetter til Herregårdenes Dag kan købes på forhånd via www.limfjordsferie.com, men man kan også bare møde op og betale for rundvisningen på stedet. Dog tilrådes det at møde op i god tid for at være sikker på en plads, hvis man ikke på forhånd har booket en billet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
9. september 2019, 15:30
Skive Havns jubilæum fejres i forbindelse med Træskibssejladsen.
10. september 2019, 10:00
Søndag den 15. september 2019 er der Åbent Landbrug, hvor cirka 100.000 danskere hvert år får masser af frisk luft.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring