"Glyngøre Børnehave i 50 år"

Foto: Skive Kommune
KULTUR:

Allerede i 1963 indledte et udvalg under Glyngøre Borgerforening forarbejdet til en børnehave i byen, hvor flere og flere kvinder fik arbejde uden for hjemmet – især i fiskeindustrien, der ekspanderede voldsomt i løbet af 1960’erne.

Udstillingsåbning søndag den 26. november 2017 kl. 15.00 Udstillingen vises i perioden 1.-29. december 2017.

Der var både praktiske og økonomiske udfordringer, men 1. november 1967 kunne dørene åbnes i den nybyggede børnehave i Kirkegade. I starten var børnetallet beskedent – der var skepsis overfor børnehaver. Men hurtigt blev de 40 pladser fyldt op og ventelisterne blev lange. Siden da har i omegnen af 2000 børn fra Glyngøre-området og det øvrige Nordsalling lært og leget her.

Historien om børnehaven fortælles på Kulturstation Glyngøre fra 26. november til 29. december  i ord, billeder og genstande. I december holdes åbent dagligt i forbindelse med mørknings-arrangementerne og tillige i juledagene, så hjemvendte feriegæster får mulighed for at se udstillingen.

To tidligere ansatte gennem knap 40 år – Lisbeth Olesen og Lotte Kristiansen – har tilrettelagt udstillingen i samarbejde med Museumsforeningen og Museum Salling. Over fem tiårsperioder gennemgås skiftende tiders pædagogiske tendenser og hvordan de blev omsat til praksis i Glyngøre. Tekster ledsages af fotoplakater fra børnehavens aktiviteter og dagligdag.

Et diasshow viser billeder fra midthalvfjerdserne til halvfemserne, og det er muligt selv at søge sig frem til digitale fotos fra de seneste cirka 20 år i både Kirkegade og filialen Skovbørnehaven.

Glyngøre Børnehave har udlånt alle sine gruppebilleder taget gennem årene, så langt de fleste af de tidligere børn vil kunne finde sig selv på udstillingen. På åbningsdagen ”låner” børnehaven også en gruppe børn ud. De synger børnesange fra 1970’erne.

Et hjørne af udstillingen er omdannet til legehjørne, hvor man kan arbejde med paprør og æggebakker, som man gjorde det i børnehaven i slutningen af 1960’erne og 1970’erne.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring