El-skader skyld i hver anden brand i landbruget

Hus og have:

Mange brande i landbruget kunne være undgået — hvis gamle elinstallationer blev udskiftet. Det viser tal fra Alm. Brand, der på få år har reduceret antallet af brandskader i landbruget med en tredjedel.

Nye tal fra Alm. Brand viser, at 59 pct. af brandskaderne i dansk landbrug i 2014 skyldtes defekte elinstallationer — f.eks. kortslutninger, snavs, støv og varmesamling i ledninger. Brandskader og brande, der med enkle tiltag kunne være undgået.

"Hvert år ser vi værdier gå op i røg i form af brand i maskiner og bygninger. Og det er især fra gamle elinstallationer og brandvarme landbrugsmaskiner at brandskaderne opstår," siger direktør for Erhverv og Landbrug i Alm. Brand, Peter Flemmer.

Skadeforbyggende initiativ siden 2010 Skader i form af brand efter kortslutninger i forældede elinstallationer kan være særdeles forstyrrende for en landbrugsdrift. Og for landmændene kan det være en smertefuld affære, hvis brandskaderne ender med, at hele gården brænder ned.

"Selvom forsikringen typisk dækker de økonomiske tab, er det en højst uønsket proces at stå uden sin produktion og i flere måneder ikke være en del af markedet, mens gården er under genopbygning," siger Peter Flemmer.
Derfor har Alm. Brand gennem en længere årrække målrettet arbejdet med landmændene for at forebygge brande og brandskader. Blandt andet har Alm. Brand gjort det obligatorisk at der laves el-termografering af ejendommens elinstallationer og rådgivning om at f.eks halm og brandvarme landbrugsmaskiner ikke deler bygning.

Fald i brandskader på 35 pct. "Hverken vi eller landmændene ønsker brand. For at imødekomme de typiske brandskader tilbyder vi i dag alle vores landbrugskunder forskellige skadeforebyggende løsninger. F.eks foretager vi en el-termografering af ejendommen, så vi kan se hvor elinstallationer og eltavler er overbelastet," siger Peter Flemmer.

Indtil nu har initiativet været en succes for alle. Siden 2009 er antallet af brandskader for Alm. Brands landbrugskunder faldet med 35 pct. Peter Flemmer er overbevist om, at det skyldes indsatsen og bedre rådgivning til kunderne, og han afviser ikke at nye initiativer sættes i søen, hvis det har værdi for landmanden og Alm. Brand.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring