De 5 vigtigste råd til en sikker bolighandel

Foto: ADVODAN
Hus og have:

I januar i år trådte en ny ejendomsmæglerlov i kraft. Det har medført en række ændringer i reglerne omkring køb og salg af bolig. Boligadvokat Hans Christian Færch fra Advodan giver her de fem vigtigste råd til, hvordan du som køber kommer sikkert gennem en bolighandel efter lovændringen.


1. Brug en uvildig køberrådgiver.
Med den nye ejendomsmæglerlov blev det slået helt fast, at ejendomsmægleren udelukkende er sælgers rådgiver. Det betyder fx, at du ikke kan forvente at få uvildig rådgivning af ejendomsmægleren, fordi deres opgave altid er at sikre, at et hus bliver solgt i sælgers favør. Du kan heller ikke længere gøre ejendomsmægleren ansvarlig, hvis der er fejl i de oplysninger, du får i en bolighandel. Derfor bør du rådføre dig med en boligadvokat, som kan varetage dine interesser, som køber.

En boligadvokat har de nødvendige juridiske forudsætninger til at vurdere, om der er noget med småt, som kan give dig problemer nu eller i fremtiden. Samtidig har advokaten en ansvarsforsikring, der dækker, hvis noget skulle gå galt.


2. Få hjælp til at forhandle pris og vilkår.
Inden du skriver under på købsaftalen, har du som regel gode muligheder for at forhandle vilkår og pris på boligen. Som køber bør du derfor undersøge, om prisen er korrekt i forhold til tilsvarende ejendomme i kvarteret. Har du ikke mod på selv at forhandle om prisen, så kan du få hjælp fra en boligadvokat, som kan vurdere prisen i forhold til markedet, boligens stand og købsvilkårene.

Skal du byde på en bolig i en budrunde, er det også vigtigt, at du er klædt godt på og kender de forskellige frister. Du kan få boligadvokaten til at byde for dig, hvis du ønsker det.


3. Få din finansieringsmuligheder vurderet.
Ejendomsmæglere, der tilbyder køberrådgivning, får ofte provision for at sælge lån fra bestemte pengeinstitutter og realkreditinstitutter til boligkøbere. Derfor er det vigtigt at få en uvildig vurdering af lånetilbuddet, så du ikke risikerer at sige ja til et lån, som ikke passer til din økonomiske situation.


4. Hold styr på dokumenterne.
Når du køber bolig, bliver du mødt med mange dokumenter, som beskriver boligens fysiske og juridiske forhold. Ting som lokalplaner, servitutter, energimærkning og tilstandsrapporter er alle vigtige men kan virke uoverskuelige at sætte sig ind i. Her kan en boligadvokat hjælpe med at oversætte, hvad det egentligt er, der står, så du undgår grimme overraskelser i fremtiden.


5. Tænk på fremtiden.
Det er altid en god ide at få lavet samejeoverenskomst og gensidigt testamente i forbindelse med et boligkøb. På den måde sikrer I, at der er styr på, hvad der skal ske med ejendommen, hvis I går fra hinanden, eller den ene dør. Det gælder særligt de ugifte samlevende.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
17. januar 2019, 08:00
Vil du høre mere om, hvad pseudoarbejde er, og hvordan vi slipper af med det?
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring