Boligsælger går glip af besparelser

Hus og have:

Mange danske boligsælgere går glip af en besparelse, som de nemt kunne få, hvis de selv bestilte deres tilstandsrapport og energimærke, når de skal sælge deres bolig.

Kammerateri i branchen

Byggesagkyndig Kenneth Madsen fra Total-Tjek oplever, at ejendomsmægleren generelt spiller en større rolle og faktisk ofte direkte bestiller tilstandsrapport og energimærke igennem et forsikringsselskab, uden at oplyse boligsælger om muligheden for selv at bestille rapporter.

Taberne i dette spil bliver boligsælgerne. Ifølge en undersøgelse, som er fortaget af YouGov svarer otte ud af 10 (84 procent) således, at de selv ville bestille deres tilstandsrapport og energimærke, hvis de kunne spare penge.

”Der er mange faktorer, som spiller ind i forhold til valg af en bygningssagkyndig og energikonsulent. Men at så mange ikke indhenter flere tilbud, det er overraskende. Ikke mindst fordi, at ejendomsmæglerne har pligt til, at oplyse boligsælger om muligheden for selv at bestille rapporter. Undersøgelsen viser også, at 36 procent af boligsælgerne som bestiller rapporter igennem ejendomsmægleren ikke får denne oplysning. Derved går boligsælgere glip af muligheden for selv at bestille billigere rapporter. På den måde oplever jeg, at der desværre en hel del kammerateri i branchen, siger indehaver af Total-Tjek Kenneth Madsen”
Samme holdning har Erfa-syn som er en frivillig forening for uafhængige bygningssagkyndige og energikonsulenter.

Nemt at finde en bygningssagkyndig og energikonsulent

Man bør som hussælger indhente flere tilbud, for vi ved, at det ofte godt kan betale sig. Kenneth Madsen understreger, at han blot ønsker at informere boligsælgere om, at det er nemt selv at finde en bygningssagkyndig og energikonsulent. Som boligsælger skal du blot bede om en liste over lokale bygningssagkyndige og energikonsulenter hos din ejendomsmægler, eller ved en simpel søgning på nettet på ord som tilstandsrapport og energimærke, evt. på www.Boligejer.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. februar 2019, 09:00
Fastelavn nærmer sig, og børnene på Skiveegnen er i gang med forberedelserne til at fejre fastelavn - som oprindeligt var en voksenfest som varede i flere dage.
23. januar 2019, 09:00
Når der lørdag den 6. april åbnes op for en ny lokal model-messe i Durup Hallen, er der ikke catwalk på programmet.
13. februar 2019, 14:00
Nu bliver det muligt at læse softwareudvikling ved siden af jobbet i Skive.
6. februar 2019, 12:00
Skive Awards har i dag meldt udsolgt. Årsagen til at de i alt 325 billetter blev udsolgt netop denne uge er, at der kun var få billetter tilbage og at...

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring