SIK er tilbage på vindersporet

Fodbold:

Efter en hård periode med tre nederlag i træk kom de gule tilbage på vindersporet via en snæver, men fortjent, 1-0 sejr i aftenens hjemmekamp mod FC Helsingør.

I aftenens opgør, hvor der var der comeback i startopstillingen til anfører John Dyring, kom SIK’erne lidt famlende fra start. I det første kvarter var det FC Helsingør, der styrede begivenheder, uden det dog for alvor blev farligt foran Daniel Krog. En enkelt gang måtte Krog, dog vifte en afslutning fra gæsternes Andre Riel til hjørnespark.

Men da det første kvarter var rundet, kom SIK-motoren så småt i gear. Føringsmålet var uhyre tæt på første gang hjemmeholdet bød sig til foran gæsternes mål. Frederik Brandhof slog indlægget fra højre siden. I det lille felt nåede Jeppe Mogensen ikke frem til indlægget, men det gjorde Mathias Pedersen. Desværre sad afslutningen lige på Aris Vaporakis i gæsternes mål.

Resten af halvlegen styrede SIK’erne opgøret. Det lykkedes desværre kun i få tilfælde holdet at spille sig frem til de helt store målchancer. Et par muligheder blev det til – i begge tilfælde var det Jeppe Mogensen som stod for afslutningerne, men den sidste finish manglede.

De sidste femogfyrre minutter var langt henad vejen en kopi af de første. SIK’erne famlede lidt rundt og kunne ikke rigtig for sat afleveringerne sammen. Gæsterne pressede på og allerede efter tre minutters spil stod Mathias Gehrt helt blank midt for mål. Men heldigvis for SIK var hans hovedstød uden saft og kraft, og Daniel Krog kunne let gribe afslutningen.

Men som i første halvleg fik et hårdt arbejdende hjemmehold stille og roligt fat i opgøret. Og med godt tyve minutter tilbage kom forløsningen. Indskiftede Andreas Kock kom til baglinien i højre side. Indlægget sparkede gæsternes Rasmus ”Minor” Petersen nærmest ind på benet af Rasmus Brandhof. Herfra sprang bolden hen til Jeppe Mogensen, der tæt under mål bankede bolden i kassen.

Scoringen tvang FC Helsingør i offensiven og Andre Riel testede atter Daniel Krog. Et klogt spillende Skive-mandskab havde godt styr på gæsterne, og der var aldrig for alvor fare på færde. Men med ét minut tilbage af ordinær spilletid var der alligevel bud efter udligningen. Gæsterne fik tilkendt et frispark på kanten af feltet. Daniel Krog halvklarede Andreas Holms spark og riposten sparkede Vito Hammershøy Mistrati heldigvis i sidenettet.

Efter godt fire minutters tillægstid kunne Skive-holdet strække armene i vejret og juble og tre point mere til kontoen. Alle kampe og alle point er vigtige. Men et kig på stillingen, viser hvor vigtig aftenens sejr var. Næste udfordring for SIK er på Sjælland, når Næstved byder indenfor om ti dage.

Kampfakta:
Skive IK – FC Helsingør 1–0 (0-0)

Målscorere:
68. min. 1-0 Jeppe Mogensen

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Simon Lyngsø Sterring, John Dyring, Frederik Brandhof, Mathias Pedersen, Jesper Henriksen, Mathias Bersang, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
46. min. Oliver I. Pedersen afløser Mathias Pedersen
57. min. Andreas Kock afløser Mathias Bersang
84. min. Magnus Riisgaard Jensen afløser Jeppe Mogensen