SIK delte point med Roskilde

Fodbold:

Efter en heroisk indsats kom de gule fredag aften atter på tavlen via 1-1 mod et stærkt FC Roskilde-hold. I et chancefattigt opgør mod et gæstende mandskab der stod kompakt tilbage og ikke efterlod meget plads til hjemmeholdet at operere på, lykkedes det aldrig for alvor de gule at få bragt de rutinerede gæster ud af kurs.

På dagen var SIK’erne til start uden anfører John Dyring, der måtte står over grundet hofteproblemer. Udenfor var ligeledes Ayinde Lawal, der fortsat døjer med efterveer fra skaden, der opstod i seneste hjemmekamp mod AC Horsens. Tilbage, på en startplads, var til gengæld Mathias Pedersen, der ikke har spillet, siden han skadet måtte lade sig udskifte i pokalopgøret mod Brønshøj tilbage i december sidste år.

Som nævnt var der langt mellem de store og oplagte chance denne fredag aften. Første chance i opgøret tilfaldt SIK’erne efter ti minutters spil og det gav udbytte. Ruben Nygaard tog i venstre siden bolden med ind feltet. Afleveringen fra Nygaard blev snittet af en Roskilde-forsvarer, ændrede retning og var på vej i mål, men Thomas Villadsen i gæsternes mål fik refleksreddet op på overliggeren. Nedfaldsbolden havde Mikkel Cramer næsten sparket over stregen, men igen fik Villadsen på nærmest mirakuløsvis det yderste af fingrene på bolden. Tredje gang var lykkes gang, da Jesper Henriksen tæt under mål fik bolden skrabbet over stregen til 1-0 føring til SIK.

Det virkede som om føringsmålet fik SIK’erne til at løsne lidt op, men netop som hjemmeholdet var ved at få gæsternes system bragt ud af kurs fik et boldtab midt på banen alvorlige konsekvenser. Gæsternes Mikkel Thygesen drev i højre side bolden frem mod Daniel Krog i Skive-målet og slogi rette øjeblik afleveringen på tværs, hvor Jesper Bech kom stormende og resolut sparkede på kassen. Bechs afslutning fik Daniel Krog pareret, men ved bagerste stolpe kunne Lars Brøgger Hansen nærmest uhindret heade udligningen ind.

Resten af første halvleg var eneste reelle afslutning et forsøg fra Thiago Pinto Borges, der fra kanten af feltet forsøgte sig. Men afslutningen gik en halv meter penge forbi gæsternes mål. Med små fem minutter til pausen blev cheftræner Joakim Mattsson tvunget til at foretage en udskiftning og lade Frederik Brandhof erstatte en skadet Ruben Nygaard.

Efter pausen var det de gule, der tog teten. Men som i første halvleg lykkedes det aldrig for alvor at få bragt gæsternes bagerste rækker ud af kurs. Halvlegens første målchance kom med knap tyve minutter tilbage. Et Skive-indlæg blev blokeret af gæsternes forsvar og bolden endte fem meter udenfor feltet. Her kom Jesper Henriksen løbende og firsttimede bolden på mål. Og havde det ikke været for en kvik Thomas Villadsen i gæsternes mål, var Henriksen blevet dobbelt målscorer. Men Roskilde-keeperen fik lige nøjagtig vippet afslutning til hjørnespark via overliggeren.

I kampens sidste ti minutter trykkede gæsterne på og fik sat de gule under pres. Det lykkedes dog aldrig gæsterne at blive rigtig farlige for Skive-målet, og Daniel Krog var vel fraset det udlignende mål aldrig for alvor på arbejde denne fredag aften.

Næste opgør for Skive-mandskabet er et opgør i DBU Pokalen, hvor turen på onsdag går til Kolding og et opgør mod Kolding IF fra 2. division. I Bet25 Ligaen er næste udfordring en tur til Næstved søndag den 27. september.

Kampfakta: Skive IK – FC Roskilde 1–1 (1-1)