Sejr til de forkerte gule

Fodbold:

SIK skriver: Fredagens kamp på Spar Nord Arena blev aldrig den store fodboldmæssige oplevelse. Og set med SIK-briller var der rigtig langt mellem de opløftende momenter. For anden kamp i træk kneb det gevaldigt for SIK’erne at sætte modstandernes målfelt under pres. Og da aftenens dommer Henrik Overgaard efter godt syv minutters tillægstid sendte de to hold i  bad var det med en fortjent sejr til AC Horsens.

De syv minutters overtid skyldtes for en stor dels vedkommende, at Ayinde Lawal og Mads Eriksen efter 66 minutters spil i et hændeligt sammenstød nedlagde hinanden. Værst gik sammenstødet  ud over Lawal, der i store smerter måtte bæres fra banen og i ambulance sendes til Regionshospitalet i Viborg for nærmere undersøgelse. Desværre for SIK’erne var alle mulighederne for udskiftninger opbrugt på dette tidspunkt og Eriksen gennemførte aftenens opgør, men var tydeligt ikke helt OK.

Ingen af de to mandskabber sprudlede denne flotte sensommer fredag aften i Skive. Men at gæsterne i den sidste ende stod som vindere, kunne der som nævnt i indledningen ikke indvendes ret meget imod. De få chancer der var i løbet af kampen, stod der AC Horsens på.

At det hele blev sat i gang via en tilfældighed gjorde naturligvis ikke opgaven nemmere for SIK-mandskabet. Et indlæg fra venstre af gæsternes Joseph Mensah ramte Jakob Andersen på vristen og gik ind bag en chanceløs Henrik Lindhard, der var tilbage i Skive-målet som sidste skanse , da Daniel Krog ikke var kommet sig over sidste uges skrub i Helsingør.

Nede med ét mål skulle de gule forsøge at sætte pres på et Horsens-hold, der var velorganiseret, men på ingen måder var skræmmende. Det lykkedes aldrig for SIK’erne at få flow i spillet og gæsterne kunne uden det store besvær holde hjemmeholdet væk fra de store chancer.

Og da den islandske granitklods Kjartan Finnbogason kort inde i anden halvleg øgede til 0-2 blev opgaven endnu sværere for et hjemmehold, der forsøgte og forsøgte, men på dagen var der ikke ret meget som gik Skive-spillernes vej. Bedste Skive-mulighed tilfaldt Emil Zetterquist med et par minutter tilbage af den ordinære spilletid, men afslutningen fra ”Zetter” gik forbi fjerneste stolpe.

Inden aftenens opgør var der hæder til anfører John Dyring, som i forbindelse med kampen i Silkeborg for to uger siden rundede 200 førsteholdskampe for SIK. Stort tillykke herfra til ”Il Capitano”.

Næste opgave for Joakim Mattsson og hans drenge er om én uge, hvor FC Fredericia kigger forbi Spar Nord Arena.

Kampfakta:

Skive IK – AC Horsens 0–2 (0-1)

Målscorere:

20. min. 0-1 Jakob Andersen, selvmål

53. min. 0-2 Kjartan Finnbogason

Startopstilling: Henrik Lindhard, Mads Eriksen, Jens Berthel Askou, Jakob Andersen , Mikkel Cramer, John Dyring, Mikkel Frankoch, Jesper Henriksen, Emil Zetterquist, Thiago Pinto Borges, Razak Adebayo

Udskiftninger:

46. min. Ayinde Lawal afløser Mikkel Frankoch

58. min. Ruben Nygaard afløser Thiago Pinto Borges

67. min. Mikael Uhre afløser Ayinde Lawal