Ny hjemmesejr til SIK - Den kloge narrede den mindre kloge

Fodbold:

For tredje hjemmekamp i træk kunne SIK forlade SPAR NORD Arena som sejrherre, da dagens gæster fra FC Fredericia blev sendt retur til Trekantsområdet med et nederlag på 2-0 i bagagen.

Fra kampens start var det ellers gæsterne, der tog teten og var klart mest på bolden. Men det unge SIK-mandskab stod klogt, og kompakt, og tog i mod gæsterne, der trods klart boldovertag i de første femogfyrre minutter blot formåede, at sende to afslutninger afsted mod Daniel Krog i Skive-målet. Den første af disse gik langt over mål. Den anden fik Krog - i to omgange – fat i.

I den anden ende var der langt mellem, at SIK’erne fik sig spillet frem til afslutninger. For ofte manglende der præcision i den sidste, eller næstsidste, aflevering. Men med fire minutter til pausen kom hjemmeholdet i front. Efter et SIK-frispark fra venstre fik gæsterne ikke clearet ordentlig. Bolden dumper ned for fødderne af Emil Søgaard, der midt for mål - på kanten af feltet - køligt tager trækket forbi hans direkte modstander, og sikkert sparker føringsmålet i kassen uden chance for Thomas Mikkelsen i gæsternes mål.

Efter pausen forsøgte gæsterne igen, at sætte SIK-mandskabet under pres. Men de gule fik gang på gang forstyrret gæsternes opspil, og til trods for FC Fredericia efter pausen fik spillet sig frem til flere muligheder, end de gjorde før pausen, blev det vel reelt kun farligt et par gange. Første gang var efter en times spil; Dennis Høeghs tog trækket ind i feltet fra højre, men Daniel Krog fik blokeret afslutningen. Anden gang var med seks minutter igen, da Krog’en helt nede ved roden af stolpen fik viftet Oliver Feldballes afslutning til hjørnespark.

I den modsatte ende fik SIK’erne i modsætning til første halvleg ved flere lejligheder spillet sig frem til gode scoringsmuligheder. Men enten manglede den sidste afgørende aflevering, eller også kom en Fredericia-forsvarer imellem, så det var sjældent Thomas Mikkelsen i gæsternes mål skulle i aktion. Men med et kvarter tilbage kom det forløsende mål til 2-0. Et SIK-hjørnespark fik gæsterne clearet ud i hjemmeholdets højre side. Herfra slog Emil Søgaard indlægget ind til Mathias Pedersen, der iskoldt huggede bolden i kassen.

Resten af opgøret havde et hårdt arbejdende, og klogt spillende, SIK-manskab et sikkert greb om opgøret. Og selv om gæsterne var mest på bolden i et chancefattigt opgør, var det en fuld fortjent at de tre point endte på SIK-kontoen. På denne konto står der nu tyve point, hvilket betyder en øjeblikkelig andenplads i rækken. Imponerende af det unge SIK-mandskab.

Næste opgave er allerede på onsdag, når der hjemme på SPAR NORD Arena spilles pokalfodbold. Onsdagens modstander er Superliga-mandskabet fra Silkeborg. Kampsponsor på onsdag er SPAR NORD, der giver gratis entre.

Kampfakta:
Skive IK – FC Fredericia 2–0 (1-0)

Målscorere:
41. min. 1-0 Emil Søgaard
75. min. 2-0 Mathias Pedersen

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Simon Lyngsø Sterring, Ayinde Lawal, Frederik Brandhof, Jesper Henriksen, Oliver I. Pedersen, Mathias Pedersen, Andreas Kock

Udskiftninger:
63. min. Rasmus Nørskov Larsen afløser Oliver I. Pedersen
68. min. Jeppe Mogensen afløser Andreas Kock
77. min. Magnus Riisgaard Jensen afløser Mathias Pedersen