Ingen sejr til Skive denne gang

Foto: Worm Photo
Fodbold:

På bagsiden af kampprogrammet til aftenens opgør i DBU Pokalen mellem Skive IK og Silkeborg IF havde sportschef Jesper Larsen lovet gæsterne fra Silkeborg, at de ville komme på arbejde for at overvinde de lokale. Og – næsten som altid fristes man til sige – holdt Larsen ord.

Gæsterne var til start med et hold sat, så og sige, fra spids mod et hjemmehold, der groft sagt var sat efter, hvem der var klar. Og det var også Silkeborg, der satte sig på opgøret fra kampens start, men det var de gule, der fik den første scoringsmulighed, da Jeppe Mogensen efter seks minutter var tæt på at prikke Mathias Pedersens stikning forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

I største delen af første halveg var de rødklædte gæster mest på bolden, men det var sjældent, der for alvor var fare på færde foran Emil Kobberup i Skive-målet. Et par gange bød Andreas Albers dog ind med kvalificerede afslutninger, men som nævnt uden at det blev farligt. Hjemmeholdet fik i et par sekvenser bragt gæsternes bagerste geled i ubalance, men som i den modsatte ende blev det aldrig rigtig farligt.

Efter pausen kom det unge SIK-mandskab bedre og bedre med i kampen. Gæsterne var stadigvæk spilstyrende, og både Davit Skhirtladze og Nicklas Helenius bød ind med kvalificerede afslutninger, men flere gange fik SIK’erne brudt gæsternes opspil, og sat gode omstillinger op. Og det var efter én af disse omstillinger føringsmålet kom. Andreas Kock blev sendt afsted i dybden. Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet fik blokeret Koch’ens afslutning. Riposten lagde Oliver I. Pedersen til bagerste stolpe og her kunne Mathias Pedersen heade de gule i front.

Resten af opgøret forsøgte Silkeborg at øge presset på de gulklædte, og målchancer blev det også til til gæsterne. Blandt andet måtte Emil Kobberup hive en god redning frem på Nicolai Aggers afslutning fra kanten af feltet. SIK’erne arbejdede benhårdt og fik konstant stresset gæsterne, så da stadionuret begyndte på sidste omgang var størsteparten af de godt 900 tilskuere på den grønne gren.

Men med sølle ti sekunder tilbage af ordinær spilletid udnyttede Andreas Albers en chance, der nærmest ikke var en chance. Et indlæg fra gæsternes højre side ramte en Skive-forsvarer, sprang herfra over på en anden og snød dermed Emil Kobberup, som ikke nåede at få samlet bolden op inden Albers, med en lang tå fik prikket til bolden, som lige netop kunne trille over stregen helt ude ved stolpen.

I første halvleg af den forlængede spilletid skete der ikke det store; Silkeborg, der kort før udløb af den ordinære spilletid, var blevet reduceret til ti mand efter et rødt kort til Davit Skhirtladzee, pressede på. Men et hårdtarbejdende, og klogt spillende, hjemmehold holdt gæsterne fra de oplagte målchancer.

Fire minutter inde i anden halvleg af forlængelse gik den desværre ikke længere for Skive-mandskabet. Nicolai Agger headede flot et indlæg ind i det lange hjørne, og med tre minutter tilbage kunne Emil Lyng lukke og slukke efter oplæg fra Andreas Albers. Dermed endte det med en sejr til forhåndsfavoritterne. En sejr, der målt på spil og chancer, var fortjent. Men det unge Skive-mandskab faldt så absolut med ære og kunne, målt på fight og vilje, have fortjent sejren. Holdet viste endnu engang, at det er gjort af et specielt stof.

Næste udfordring for holdet er på søndag. Her går turen til Sjælland, hvor HB Køge venter i et ægte topopgør.                                                                                

Kampfakta:
Skive IK – Silkeborg IF 1–3 efter forlænget spilletid. Ordinær kamp 1-1 (0-0)

Målscorere:
64. min. 1-0 Mathias Pedersen
90. min. 1-1 Andreas Albers
109. min 1-2 Nicolai Agger
117. min. 1-3 Emil Lyng

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Magnus Riisgaard Jensen Rasmus Larsen, Frederik Brandhof, Mathias Pedersen, Andreas Kock, Oliver I. Pedersen, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
72. min. Simon Lyngsø Sterring afløser Jeppe Mogensen
79. min. Frederik Buur afløser Mathias Pedersen
83. min. Mads Grubak afløser Frederik Brandhof

Udvisning:
Silkeborg: Davit Skhirtladze

Advarsler:
Skive: Jeppe Mogensen, Mads Grubak
Silkeborg : Simon Jakobsen, Davit Skhirtladze, Andreas Albers, Niels Bisp, Mads Emil Madsen

Tilskuertal: 906

Dommer: Sandi Putros

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. august 2019, 11:00
Fra torsdag, den 22. august, til lørdag, den 24. august, er der byfest i Søby-Højslev. Det bliver tre dage med fart på og masser af aktiviteter.
19. august 2019, 09:00
Den 24. og 25. august, fra klokken 10.00-17.00, danner de gamle gårde og huse og den omkringliggende natur ved Hjerl Hede, for 7. år i træk, den perfekte ramme om levendegørelsen.
14. august 2019, 11:00
Hank op i kollegaen, tag din gamle klassekammerat under armen og kom på Elværksgrunden den 23. august til en omgang god musik og konkurrenceprægede aktiviteter.
16. august 2019, 09:00
Vejdirektoratets arbejde på Haderup Omfartsvej vest om Haderup medfører nu en midlertidig spærring af Herningvej/Skivevej, hvor den kommende omfartsvej tilsluttes rute 34 nord for Haderup.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring