Brændt straffespark blev dyrt

Fodbold:

Et misbrugt straffespark kostede dyrt og så kunne HB Køge på en råkold onsdag aften forlade Skive og SPAR NORD Arena med en smal 1-0 sejr.
Skive-mandskabet indledte opgøret bedst mod et HB Køge-mandskab, der stod meget lavt og kompakt - og som gennem hele kampen var hurtige og dygtige til at få mange mand bag bolden, når bolden var på Skive-fødder.

Opgørets første store chancer tilfaldt gæsternes Brandao efter seks minutters spil. Lidt tilfældigt endte bolden for fødderne af Brandao, der tog løbet ned mod Daniel Krog. Krog gik ud og blev af driblet af Brandao, hvis afslutning Mikkel Cramer lige netop nåede tilbage og fik sparket til hjørnespark. Denne mulighed var gæsternes eneste åbne målchance i første halvleg.
I den anden ende testede Musefio Ashiru Frederik Due i HB Køge målet med et godt langskud efter knap tyve minutters spil. Og små ti minutter senere sendte Jakob Andersen Mikael Uhre afsted i dybden. Uhre sprintede forbi gæsternes Alexander Ludwig, men desværre gik afslutningen snert forbi nærmeste opstander.

Sidste store mulighed til hjemmeholdet før pausen kom efter en halv times spil, da Mikkel Cramer kom til baglinjen i venstre siden. Desværre fik en fri Ruben Nygaard ikke ram på indlægget.

Knap var anden halvleg fløjtet i gang inden det, der skulle vise sig at blive sejrsmålet, faldt. Et indlæg fra gæsterne højre side boksede Daniel Krog ud af feltet. Her stod gæsternes Kristian Andersen det rigtige sted, og han kunne uhindret sparke bolden i mål.
Blot to minutter efter scoringen var SIK meget tæt på at slå kontra. En fremlægning endte hos Mikael Uhre i venstre side i området mellem målfelt og sidelinjen. Frederik Due i gæsternes mål stormede ud, Uhre tog driblingen uden om Due og blev i samme moment nedlagt. Frispark og advarsel var dommen fra aftenens dommer Sandi Putros, der set fra undertegnedes plads på modsatte side vurderede rigtigt i, at Due ikke var sidste mand.
Som anden halvleg skred frem, forsøgte de gule at sætte tempo i spillet. Men på en ujævn bane lykkedes det aldrig rigtigt at få spillet til at flyde, og gæsterne blev aldrig for alvor bragt ud af kurs.

Men med bare ét minut tilbage af den ordinære spilletid fik Skive-mandskabet muligheden for at hente et vigtigt point. I forsøget på at sikre udligningen var Jens Berthel Askou sendt frem i forreste geled. Mikkel Frankoch slog et indlæg fra højre siden ind mod Askou, som blev holdt væk fra bolden af gæsternes Alexander Ludwig. Dette så Sandi Putros og han var ikke i tvivl – straffespark. Mikael Uhre blev sat til at eksekvere, men dels var sparket ikke specielt velplaceret dels valgte Frederik Due i gæsternes mål den rigtige side og dermed endte gæsterne som vindere foran blot 463 tilskuere denne onsdag aften.

Skive-holdet får allerede på søndag kl. 15.00 mulighed for at revanchere sig, når årets sidste kamp afvikles. Dette er hjemme på SPAR NORD Arena hvor FC Roskilde kommer på besøg.

Kampfakta:
Skive IK – HB Køge 0–1 (0-0)

Målscorere:
48. min. 0-1 Kristian Andersen

Startopstilling:
Daniel Krog, Andreas Albech, Jens Berthel Askou, Jakob Andersen, Mikkel Cramer, Ayinde Lawal, Mathias Pedersen, Thiago Pinto Borges, Musefio Ashiru, Ruben Nygaard, Mikael Uhre

Udskiftninger:
64. min.  Jesper Henriksen afløser Ruben Nygaard
69. min.  Razak Adebayo Odeyemi afløser Thiago Pinto Borges
78. min.  Mikkel Frankoch afløser Mathias Pedersen