Trafiksikkerhed i skolegården

Foto: Sikker Trafik
Familie og fritid:

Hvorfor skal du bruge sikkerhedssele? Gør cykelhjelmen en forskel? Og hvor svært er det for lastbilen at se en cyklist? Disse spørgsmål får omkring 300 skoleelever i Skive Kommune svar på, når de i uge 36 deltager i et færdselskursus. 

Børn mangler træning i trafikken
Sidste år tilbød Skive Kommune i samarbejde med Niels Erik Nielsen, tidligere Direktør for Kjøbenhavns Vognmandslaug et færdselskursus for 4.-6. klasser efter efterspørgsel fra Færdselskontaktlærer. Kurset var en succes og blev rost af Færdselskontaktlærerne, så derfor gentages forløbet i år med den anderledes form for trafiksikkerhedsundervisning for 12 klasser på kommunens skoler. 

Baggrunden er, at der hvert år kommer børn til skade i trafikken. Mange børn transporteres i bil til og fra skole, kammerater og sport. Børnene kommer derved til at mangle den vitale erfaring der skal til for, at kunne færdes trygt i trafikken. 

Ny viden i skoletasken
Formålet med færdselskurset er blandt andet, at give børnene en større forståelse for deres eget ansvar for sikkerhed i trafikken. Gennem forløbet får børnene fokus på en række faktorer, som kan sikre dem bedre i trafikken.

Aldersmæssigt er børnene i stand til, at overskue trafikale situationer og bruge trafikale erfaringer fra én situation til en anden. Håbet er at eleverne udvikles til sikre trafikanter, og derved kan medvirke til forebyggelse af trafikulykker med børn. 

Besøg af lastbil på skolen
Niels Erik Nielsen møder eleverne med en lastbil i skolegården. Det giver børnene mulighed for, at opleve lastbilchaufførens vanskeligheder ved, at se de bløde trafikanter fra førersædet. 

Den teoretiske og praktiske undervisning har særligt øje for børnenes adfærd, når de færdes i trafikken. Undervisningen har stor fokus på højresvingsulykker mellem cyklist og lastbil, hvor chaufføren ofte er afskåret fra, at få en god øjenkontakt med cyklisten. Effekten ved at bruge sele i bil demonstreres for eleverne ved hjælp af en ”seleslæde”. En cykelsimulator viser, hvor nemt en cyklist forsvinder i lastbilens blinde vinkel. Værdien af cykelhjelm understreges blandt andet ved brug af en bakke æg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
11. juli 2019, 11:00
Region Midtjylland gav i efteråret 2018 dødsstødet til rute 50, som kørte mellem Skive og Viborg via Ørum.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring