Trafiksikkerhed i skolegården

Foto: Sikker Trafik
Familie og fritid:

Hvorfor skal du bruge sikkerhedssele? Gør cykelhjelmen en forskel? Og hvor svært er det for lastbilen at se en cyklist? Disse spørgsmål får omkring 300 skoleelever i Skive Kommune svar på, når de i uge 36 deltager i et færdselskursus. 

Børn mangler træning i trafikken
Sidste år tilbød Skive Kommune i samarbejde med Niels Erik Nielsen, tidligere Direktør for Kjøbenhavns Vognmandslaug et færdselskursus for 4.-6. klasser efter efterspørgsel fra Færdselskontaktlærer. Kurset var en succes og blev rost af Færdselskontaktlærerne, så derfor gentages forløbet i år med den anderledes form for trafiksikkerhedsundervisning for 12 klasser på kommunens skoler. 

Baggrunden er, at der hvert år kommer børn til skade i trafikken. Mange børn transporteres i bil til og fra skole, kammerater og sport. Børnene kommer derved til at mangle den vitale erfaring der skal til for, at kunne færdes trygt i trafikken. 

Ny viden i skoletasken
Formålet med færdselskurset er blandt andet, at give børnene en større forståelse for deres eget ansvar for sikkerhed i trafikken. Gennem forløbet får børnene fokus på en række faktorer, som kan sikre dem bedre i trafikken.

Aldersmæssigt er børnene i stand til, at overskue trafikale situationer og bruge trafikale erfaringer fra én situation til en anden. Håbet er at eleverne udvikles til sikre trafikanter, og derved kan medvirke til forebyggelse af trafikulykker med børn. 

Besøg af lastbil på skolen
Niels Erik Nielsen møder eleverne med en lastbil i skolegården. Det giver børnene mulighed for, at opleve lastbilchaufførens vanskeligheder ved, at se de bløde trafikanter fra førersædet. 

Den teoretiske og praktiske undervisning har særligt øje for børnenes adfærd, når de færdes i trafikken. Undervisningen har stor fokus på højresvingsulykker mellem cyklist og lastbil, hvor chaufføren ofte er afskåret fra, at få en god øjenkontakt med cyklisten. Effekten ved at bruge sele i bil demonstreres for eleverne ved hjælp af en ”seleslæde”. En cykelsimulator viser, hvor nemt en cyklist forsvinder i lastbilens blinde vinkel. Værdien af cykelhjelm understreges blandt andet ved brug af en bakke æg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring