PAMPA BLUES - ungdomsliv i en søvnig landsby

Foto: Forlaget Turbine
Familie og fritid:

Forfatteren Rolf Lappert har fyldt Wingroden med skæve og elskelige eksistenser, som gør Pampa Blues til en hel særlig læseoplevelse.

”Maslow sætter sig ved siden af mig. ’Her vil komme til at ske forandringer,’ siger han. ’Meget snart. Vent og se.’ Jeg drikker min øl. Så længe, jeg har boet her, har Maslow påstået, at der snart vil ske forandringer. Men det gør der ikke. Alt bliver ved med at være trist og ensomt. Kun landsbyen forandrer sig lidt, bliver mere sølle. Gaderne får flere huller, facaderne smuldrer, haverne bliver mere forsømte. Indbyggerne vil jeg slet ikke tale om.”

Teenageren Ben keder sig. Han bor i den lille, søvnige landsby Wingroden, som ligger midt ude i ingenting et sted i en tysk provins, og han bruger al sin tid på at tage sig af sin senile bedstefar, Karl, som ikke længere kan klare sig selv. Mens Bens mor turnerer rundt i Europa med sit semi-succesfulde jazzband, drømmer Ben om at blive mekaniker og om at rejse til Afrika, ligesom sin far, som døde i et flystyrt, men indtil videre bliver det ved drømmene. Ben sidder fast i Wingroden.
Men en dag betror byens ihærdige værtshusejer og eneste iværksætter, Maslow, Ben en hemmelighed; han har en plan, der vil sætte byen på verdenskortet på ingen tid, og som vil lokke journalister og turister til i massevis. Ved at narre de andre landsbyboere til at tro, at de har set en ufo, vil Manslow gøre Wingroden til det nye Roswell. Og da en fremmed pige, Lena, pludselig dukker op i byen, kommer der gang i rygterne. Landsbyboere er sikre på, at hun er undercover-journalist, og Ben vikles ufrivilligt ind i Maslow og landsbyboernes net af hemmeligheder og misforståelser, alt imens et unikt venskab formes mellem ham selv, Lena og hans bedstefar.

Pampa Blues er en skæv, rørende og sjov coming of age-ungdomsroman om en dreng, der er fanget i en monoton landsbytilværelse, men som drømmer om de samme ting som alle andre på hans alder; piger, musik, rejser, karriere. Men det er også et tankevækkende og humoristisk portræt af en lille landsby i forfald, hvis indbyggere er blevet sat af den hurtige udvikling i byerne.

Rolf Lappert (f. 1958) er en schweizisk forfatter, der skriver for unge og voksne. På dansk er tidligere udkommet voksenromanen Svømme hjem, som blev godt modtaget i den danske presse.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
12. juli 2019, 13:00
Midt- og Vestjyllands Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 29-årige syrer Ibrahim Salah Jumma, der undløb fra politet torsdag den 11. juli 2019

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring