Fortællingen om Thise Mejeri

Foto: Thise Mejeri
Familie og fritid:

Den 24. november 2016 udkommer bogen om Thise Mejeri – The True Story!
”Sov lidt mindre – Drøm lidt mere” kunne være opskriften på Thises forvandling fra et lille landsbymejeri til det, der i dag er Danmarks næststørste mejeri. For mejeriet er lavet af det stof, som drømme er gjort af …

”I starten blev vi i visse kredse opfattet som naive idioter med verdensfjerne idealer. Senere gav man os nærmest heltestatus. Ingen af delene passer. Vi var blot almindelige mennesker – med en økologisk bevidsthed – som gjorde det, vi troede var det rigtige. Vi gjorde det, fordi vi ikke kunne lade være.”

Således lyder det i forordet til Jens Handrups bog om Thise Mejeri. Han var selv medlem af pionergruppen, der i 1988 etablerede andelsselskabet Thise Mejeri a.m.b.a. Det skete på et tidspunkt, hvor stribevis af danske mejerier blev lukket. De var ikke store og effektive nok til at kunne udbetale en konkurrencedygtig mælkepris. I den situation ønskede Thises landmænd at etablere deres eget mikro-mejeri. De frygtede nemlig, at landets store mejerier hverken kunne eller ville markedsføre, sælge og udvikle økologien i Danmark. Derfor ville Thise-landmændene have foden under eget bord - og det fik de; dog først efter adskillige års modgang og prøvelser …

Læs hele historien om Thise Mejeri og læs interviewene med frontkæmperne, der stod i forreste række gennem hele perioden: landmænd, mejerister, kokke og indkøbere.

Bogen udgives officielt ved en reception i Politikens Boghal d. 24. november kl. 18:30.   Her får de fremmødte lejlighed til at møde forfatterne Jens og Linda Handrup, Fotograf Per Andersen, Forlægger (og mejerist) Klaus Gjørup, Mejeribestyrer Poul Pedersen, forhenværende Salgsdirektør Mogens Poulsen og sidst, men ikke mindst Søren Gericke, mejeriets fornemste ambassadør gennem årtier.

Dagen efter, d. 25. november kl. 14:30, lanceres bogen på Thises hjemmebane, i Thise Forsamlingshus. Lokale medier er inviteret til begivenheden, det samme er mejeriets naboer, lokale forretningsforbindelser samt mejeriets medarbejdere og andelshavere.

Lørdag d. 26. november kl. 11:00 lanceres bogen i Skive Boglade. Her får de fremmødte lejlighed til at møde forfatterne Jens og Linda Handrup, Fotograf Per Andersen, Forlægger (og mejerist) Klaus Gjørup og Mejeribestyrer Poul Pedersen.

Fakta boks: 1988 2016
Antal andelshavere   7   70
Økologisk mælkemængde 3 mio. kg. mælk 105 mio. kg. mælk
Antal produkter 4 135
Antal ansatte 6 235
Omsætning 8 mio. kroner 1 mia.
Eksporthandel 0% 20%
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
22. marts 2019, 14:00
Banestiens fremtid ligger i dine hænder.
22. marts 2019, 10:00
Forventes at ankomme til Skive Havn søndag middag den 24. marts, sejlende under hollandsk flag.
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
21. marts 2019, 16:00
2018 blev endnu et år med overskud på den ordinære drift i Skive Kommune. Overskuddet er primært blevet brugt til at investere i anlæg og til at nedbringe kommunens gæld.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring