Fortællingen om Thise Mejeri

Foto: Thise Mejeri
Familie og fritid:

Den 24. november 2016 udkommer bogen om Thise Mejeri – The True Story!
”Sov lidt mindre – Drøm lidt mere” kunne være opskriften på Thises forvandling fra et lille landsbymejeri til det, der i dag er Danmarks næststørste mejeri. For mejeriet er lavet af det stof, som drømme er gjort af …

”I starten blev vi i visse kredse opfattet som naive idioter med verdensfjerne idealer. Senere gav man os nærmest heltestatus. Ingen af delene passer. Vi var blot almindelige mennesker – med en økologisk bevidsthed – som gjorde det, vi troede var det rigtige. Vi gjorde det, fordi vi ikke kunne lade være.”

Således lyder det i forordet til Jens Handrups bog om Thise Mejeri. Han var selv medlem af pionergruppen, der i 1988 etablerede andelsselskabet Thise Mejeri a.m.b.a. Det skete på et tidspunkt, hvor stribevis af danske mejerier blev lukket. De var ikke store og effektive nok til at kunne udbetale en konkurrencedygtig mælkepris. I den situation ønskede Thises landmænd at etablere deres eget mikro-mejeri. De frygtede nemlig, at landets store mejerier hverken kunne eller ville markedsføre, sælge og udvikle økologien i Danmark. Derfor ville Thise-landmændene have foden under eget bord - og det fik de; dog først efter adskillige års modgang og prøvelser …

Læs hele historien om Thise Mejeri og læs interviewene med frontkæmperne, der stod i forreste række gennem hele perioden: landmænd, mejerister, kokke og indkøbere.

Bogen udgives officielt ved en reception i Politikens Boghal d. 24. november kl. 18:30.   Her får de fremmødte lejlighed til at møde forfatterne Jens og Linda Handrup, Fotograf Per Andersen, Forlægger (og mejerist) Klaus Gjørup, Mejeribestyrer Poul Pedersen, forhenværende Salgsdirektør Mogens Poulsen og sidst, men ikke mindst Søren Gericke, mejeriets fornemste ambassadør gennem årtier.

Dagen efter, d. 25. november kl. 14:30, lanceres bogen på Thises hjemmebane, i Thise Forsamlingshus. Lokale medier er inviteret til begivenheden, det samme er mejeriets naboer, lokale forretningsforbindelser samt mejeriets medarbejdere og andelshavere.

Lørdag d. 26. november kl. 11:00 lanceres bogen i Skive Boglade. Her får de fremmødte lejlighed til at møde forfatterne Jens og Linda Handrup, Fotograf Per Andersen, Forlægger (og mejerist) Klaus Gjørup og Mejeribestyrer Poul Pedersen.

Fakta boks: 1988 2016
Antal andelshavere   7   70
Økologisk mælkemængde 3 mio. kg. mælk 105 mio. kg. mælk
Antal produkter 4 135
Antal ansatte 6 235
Omsætning 8 mio. kroner 1 mia.
Eksporthandel 0% 20%
Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
14. november 2019, 13:00
Lørdag den 16. november inviterer Skive Symfoniorkester alle til en festlig koncert i KCL kl. 16.00.
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
13. november 2019, 09:00
Efter sidste uges anholdelser og ransagninger rettet mod en gruppe personer i Skive, er turen nu kommet til køberne, der - via deres køb af narkotika - har været med til at finansiere gruppens aktiviteter.
14. november 2019, 09:00
Der var flot opbakning til indvielsen af Hald Folkeskov, hvis etablering i dag blev sat i gang med plantningen af de første 50 frugttræer.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring