Udbredelsen af droner i stærk vækst

ERHVERV:

Antallet af professionelle drone-operatører er steget med 30 procent på mindre end et år. Samtidig er brugen af droner udvidet til nye formål, viser ny kortlægning fra Teknologisk Institut.

Udbredelsen af droner til civilt brug i Danmark er i stærk vækst. Det viser en opdateret kortlægning over den danske dronebranche, som er foretaget af Teknologisk Institut.

I perioden januar til oktober 2016 er antallet af godkendte droneoperatører, teknologi-leverandører og systemintegratorer vokset med cirka 30 procent til godt 400 professionelle virksomheder og organisationer i den danske drone-branche.

Brug af droner til luftfoto og videooptagelser tegner sig for godt halvdelen af de registrerede professionelle droneoperatører i Danmark, for eksempel til brug ved TV- og filmoptagelser, ejendoms-mæglere og til events, hvor 212 virksomheder er registreret mod tidligere 137.

Men samtidig er der flere avancerede brugere af droner på vej. For eksempel er brugen af droner i byggebranchen og til geografisk landmåling mere end tredoblet fra 15 til 66 virksomheder.

- Dronebranchen i Danmark er stadig relativt ny. Men vi kan se en tendens i retning mod flere der anvender droner til komplekse formål som fx avancerede terrænopmålinger, inspektion af ufremkommelige konstruktioner, til fremdriftsrapportering i byggeprojekter, beredskab og landbrug, siger business & policy konsulent, Jesper Villadsen, Teknologisk Institut.

Teknologisk institut har analyseret Trafikstyrelsens database over godkendte droneoperatører, og gennemført den første systematiske kortlægning af dronebranchen i Danmark. Instituttet har gennemført 36 interviews med avancerede brugere og teknologileverandører til droner.

- Dronebranchen befinder sig i et vaskeægte hockey-stick-moment. En tid hvor langsom, rolig vækst pludselig afløses af en eksplosiv markedsudvikling. En udvikling der bliver mulig fordi forskellige teknologier konvergerer og skaber nye og bedre produkter, der kan nå nye markeder eller disrupte det eksisterende, siger Jesper Villadsen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk