Tysk-russisk kvinde hjælper lokale virksomheder med eksport

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Det lå ikke i kortene, at kasakhisk fødte Marina Trautwein skulle ende i Danmark og arbejde med eksport. For allerede i en ung alder blev hun uddannet både som håndbogbinder og ingeniør i storbyen Moskva.

’Min familie tilhørte det tyske mindretal i Sovjetrepublikken Kasakhstan’, begynder Marina. ’Og i forbindelse med opløsningen af republikken, kom der fra den ene dag til den anden et krav om, at alt skulle foregå på kasakhisk. Vi besluttede derfor, som mange andre tysk-russiske familier, at udvandre til Tyskland’.

Inden familien flyttede, havde Marina arbejdet en årrække som til ingeniør for det sovjetiske militær. Samtidig havde hun en anden uddannelse med sig i bagagen – hun kunne som ganske ung ikke blive optaget på ingeniøruddannelsen i første omgang og benyttede ventetiden til at blive håndbogbinder. Og det var denne uddannelse, der for 10 år siden førte hende til Danmark.  

Men ligesom i sovjettiden, blev bogbinderiet en midlertidig beskæftigelse. For virksomheden hun arbejder for, lukkede ned. Det blev startskuddet til Marinas arbejde med eksport.

I første omgang har hun især hjulpet lokale virksomheder med at tage imod delegationer fra udlandet. Og her fik Marina en rigtig fin start takket være et godt samarbejde med Skamol A/S - dette endog på trods af, at hun lige inden ansættelsen blev kræftramt, og derfor samtidig skulle igennem kemobehandling.

Eksportarbejdet består dog i meget andet end delegationer – eksempelvis kommunikationsopgaver på især russisk, kontakt til potentielle samarbejdspartnere på russisktalende markeder og en række andre praktiske eksportopgaver.

Baggrundsinfo: DELO Eksportkonsulent servicerer virksomheder, der modtager delegationer fra ind- og udland. Desuden tilbyder DELO Eksportkonsulent en række andre eksportopgaver for virksomheder, der ønsker hjælp til at etablere eller øge eksporten til især russisktalende lande. Endelig råder virksomheden også over egen Bed & Breakfast, der blandt andet kan bruges af delegationer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
22. juli 2019, 09:00
Lørdag den 17. august 2019 fylder Thise Friskole 40 år, og det skal fejres med en dag fyldt med aktiviteter.
24. juni 2019, 15:00
Musikmejeriet præsenterer en festival for alle - Den Rådne Banan Festival 2019.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring