Tysk-russisk kvinde hjælper lokale virksomheder med eksport

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Det lå ikke i kortene, at kasakhisk fødte Marina Trautwein skulle ende i Danmark og arbejde med eksport. For allerede i en ung alder blev hun uddannet både som håndbogbinder og ingeniør i storbyen Moskva.

’Min familie tilhørte det tyske mindretal i Sovjetrepublikken Kasakhstan’, begynder Marina. ’Og i forbindelse med opløsningen af republikken, kom der fra den ene dag til den anden et krav om, at alt skulle foregå på kasakhisk. Vi besluttede derfor, som mange andre tysk-russiske familier, at udvandre til Tyskland’.

Inden familien flyttede, havde Marina arbejdet en årrække som til ingeniør for det sovjetiske militær. Samtidig havde hun en anden uddannelse med sig i bagagen – hun kunne som ganske ung ikke blive optaget på ingeniøruddannelsen i første omgang og benyttede ventetiden til at blive håndbogbinder. Og det var denne uddannelse, der for 10 år siden førte hende til Danmark.  

Men ligesom i sovjettiden, blev bogbinderiet en midlertidig beskæftigelse. For virksomheden hun arbejder for, lukkede ned. Det blev startskuddet til Marinas arbejde med eksport.

I første omgang har hun især hjulpet lokale virksomheder med at tage imod delegationer fra udlandet. Og her fik Marina en rigtig fin start takket være et godt samarbejde med Skamol A/S - dette endog på trods af, at hun lige inden ansættelsen blev kræftramt, og derfor samtidig skulle igennem kemobehandling.

Eksportarbejdet består dog i meget andet end delegationer – eksempelvis kommunikationsopgaver på især russisk, kontakt til potentielle samarbejdspartnere på russisktalende markeder og en række andre praktiske eksportopgaver.

Baggrundsinfo: DELO Eksportkonsulent servicerer virksomheder, der modtager delegationer fra ind- og udland. Desuden tilbyder DELO Eksportkonsulent en række andre eksportopgaver for virksomheder, der ønsker hjælp til at etablere eller øge eksporten til især russisktalende lande. Endelig råder virksomheden også over egen Bed & Breakfast, der blandt andet kan bruges af delegationer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2020, 15:00
Hvem kunne ikke godt tænke sig at se ’gerningsstedet’ på Bette Jenses Hyw?
14. januar 2020, 11:00
Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion.
17. januar 2020, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn lørdag eftermiddag den 18. januar, sejlende under russisk flag.
17. januar 2020, 13:00
De tre samarbejdspartnere i det lokale turismearbejde Destination Limfjorden er blevet enige om at placere hovedkontoret på Mors, mens formandsposten tilfalder Skive Kommune.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring