Tysk-russisk kvinde hjælper lokale virksomheder med eksport

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Det lå ikke i kortene, at kasakhisk fødte Marina Trautwein skulle ende i Danmark og arbejde med eksport. For allerede i en ung alder blev hun uddannet både som håndbogbinder og ingeniør i storbyen Moskva.

’Min familie tilhørte det tyske mindretal i Sovjetrepublikken Kasakhstan’, begynder Marina. ’Og i forbindelse med opløsningen af republikken, kom der fra den ene dag til den anden et krav om, at alt skulle foregå på kasakhisk. Vi besluttede derfor, som mange andre tysk-russiske familier, at udvandre til Tyskland’.

Inden familien flyttede, havde Marina arbejdet en årrække som til ingeniør for det sovjetiske militær. Samtidig havde hun en anden uddannelse med sig i bagagen – hun kunne som ganske ung ikke blive optaget på ingeniøruddannelsen i første omgang og benyttede ventetiden til at blive håndbogbinder. Og det var denne uddannelse, der for 10 år siden førte hende til Danmark.  

Men ligesom i sovjettiden, blev bogbinderiet en midlertidig beskæftigelse. For virksomheden hun arbejder for, lukkede ned. Det blev startskuddet til Marinas arbejde med eksport.

I første omgang har hun især hjulpet lokale virksomheder med at tage imod delegationer fra udlandet. Og her fik Marina en rigtig fin start takket være et godt samarbejde med Skamol A/S - dette endog på trods af, at hun lige inden ansættelsen blev kræftramt, og derfor samtidig skulle igennem kemobehandling.

Eksportarbejdet består dog i meget andet end delegationer – eksempelvis kommunikationsopgaver på især russisk, kontakt til potentielle samarbejdspartnere på russisktalende markeder og en række andre praktiske eksportopgaver.

Baggrundsinfo: DELO Eksportkonsulent servicerer virksomheder, der modtager delegationer fra ind- og udland. Desuden tilbyder DELO Eksportkonsulent en række andre eksportopgaver for virksomheder, der ønsker hjælp til at etablere eller øge eksporten til især russisktalende lande. Endelig råder virksomheden også over egen Bed & Breakfast, der blandt andet kan bruges af delegationer.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
20. marts 2019, 14:00
Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af
20. marts 2019, 14:00
Salling Group tilbagekalder Ready to EAT salat, Grillet kyllingefilet, pasta og yoghurtdressing, grundet udeklareret allergene (sennep).
19. marts 2019, 14:30
Endnu en god grund til at besøge Fur.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring