Stærke iværksættere og flere fuldtids-beskæftigede

Foto: Pixabay
ERHVERV:

Der er gang i hjulene på Skiveegnen viser de seneste erhvervsstati-stikker målt på regionalt og nationalt niveau.

Der er lyst og vilje, og også succes, på iværksætterfronten på Skiveegnen. Der er kommet flere virksomheder i kommunen. Antallet af nye CVR-registre-ringer i Skive Kommune er steget med 56 procent fra 2013 til 2017.

- Ikke mindst klarer de lokale iværksættere sig godt på overlevelsesraten, som er steget med tre procentpoint i perioden 2012 til 2016 og i øjeblikket ligger højere end det regionale og nationale niveau, siger formand for Er-hvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Goska Rasmussen.

Virksomhederne ansætter
- Antallet af private fuldtidsbeskæftigede er samlet set steget med en procent i perioden. Hvad angår private, udenlandske fuldtidsbeskæftigede, så er dette tal steget med hele 51 procent- en stigning, der overgår tendensen på regionalt og nationalt plan, siger udvalgsformanden.

Flere eksportvirksomheder
Flere af egnens virksomheder har haft held med at få gang i eksporten. An-tallet af eksporterende virksomheder i kommunen er steget med hele 33 pro-cent i perioden 2012-2016, hvilket er mere end de regionale og nationale tendenser.

- Jeg synes, det er yderst positivt at vores erhvervsliv og vores iværksættere støt udvikler sig og er med til at fastholde og udvide arbejdspladser i Skive Kommune, siger formand for Erhverv- og Arbejdsmarkedsudvalget Goska Rasmussen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk