Skive-virksomheder vil rekruttere fra Holland

Foto: Skive Kommune
ERHVERV:

Manglen på kvalificeret arbejdskraft gør det attraktivt for lokale virksomheder at afprøve rekruttering i udlandet.

Ni virksomheder fra Skiveegnen ønsker at få synliggjort ledige stillinger på Europas største karrieremesse Emigration Expo i Holland i weekenden d. 9.-10. februar, hvor Skive Kommune deltager i samarbejde med seks øvrige midt- og vestjyske kommuner.

Jobcenter Skives Virksomhedsservice har i forbindelse med jobmessen haft kontakt til flere lokale virksomheder indenfor brancher, som jævnligt har svært ved at rekruttere nye medarbejdere. Jobmessens 11.000 besøgende vil kunne se 15 stillingsopslag fra Skiveegnens virksomheder, stillingerne er målrettet både faglærte og højtuddannede kandidater.

"Branchen og vi har gennem længere tid haft svært ved at rekruttere klejnsmede, lærlinge og til tider ufaglært arbejdskraft. Hos os ansætter vi gerne udenlandske medarbejdere, når de har de rette kvalifikationer og erfaring. Så vi ser det som en god mulighed at få synliggjort jobmulighederne på messen i Holland og på den måde få flere ansøgere til vores stillinger”, fortæller Rene Ramsdahl, direktør hos RUSTEK A/S.

Dennis Drejer fra Rito.dk udtaler, ”vi søger en webudvikler, de kan være rigtig svære at finde, og der er rift om dem. For os er det ikke afgørende, at vores nye webudvikler er dansker og snakker dansk, så ansættelse af en udenlandsk medarbejder er bestemt en mulighed. Vi håber at komme i kontakt med kandidater til vores ledige stilling gennem Skive Kommunes deltagelse i den hollandske karrieremesse”.

Formanden for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Skive Kommune Goska Rasmussen bakker op om deltagelsen i Emigration Expo

”Skive Kommune hjælper lokale virksomheder med at tiltrække både dansk og udenlandsk arbejdskraft, og med samarbejdet på tværs af de syv kommuner Skive, Struer, Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern samt Business Region Midvest står vi rigtig stærkt som et samlet Midt- og Vestjylland på Emigration Expo. Vi har ikke prøvet at samarbejde på tværs af kommunerne om tiltrækning af arbejdskraft og bosætning på denne måde før, så vi er forventningsfulde og spændte på resultatet af samarbejdet og vores fælles stand på jobmessen. Vi håber, at deltagelsen fører til match mellem vores lokale virksomheder og hollandske kandidater, således virksomhedernes betingelser for vækst og udvikling forbedres.”

Udover stillingerne fra Skiveegnen vil de tre repræsentanter fra Midt- og Vestjylland, Helle Linde Svenningsen fra Skive Kommune, Thomas Fast fra Struer Kommune og Anne Louise Møller Lauritzen fra Business Region MidtVest, kunne fortælle hollænderne om yderligere 30 stillingsopslag fra midt- og vestjyske virksomheder samt livet, bolig og fritidstilbud i området.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
3. september 2019, 11:00
Endnu en god grund til at besøge Fur!
15. oktober 2019, 09:00
Torsdag den 17. oktober fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.
7. oktober 2019, 13:00
Hvor går man(d) hen, når livet gør ondt? Frivilligcenter Skive starter et effektivt gruppetilbud kaldet ’Kom Videre Mand’ op. Der er plads til 8 mænd der gerne vil videre i hver gruppe.
4. september 2019, 16:00
Julen er traditionernes fest, og som altid lanceres Aalborg Jule Akvavit med et nyt motiv, der forener dansk håndværk på tværs af kategorier.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring