Skive rykker op i bedste femtedel i erhvervsklimamåling

Foto: Skive Kommune
ERHVERV:

Skive Kommune er gået tre pladser frem og opnår i år en samlet 19. plads i Dansk Industris Erhvervsklimamåling.

Dansk Industri, DI, tager hvert år temperaturen på det lokale erhvervsklima i landets kommuner. Skive ligger traditionelt godt i undersøgelsen, og i år rykker kommunen op i den bedste femtedel.

- Vi er glade for, at vi igen opnår en rigtig pæn placering i DI’s undersøgelse. Vi har et stort fokus på vores erhvervsindsatser, og vi prioriterer samarbejdet med vores virksomheder højt. Det er i høj grad takket være det gode samarbejde, at vi rykker frem på en række vigtige parametre i målingen, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Værdi for skattekronerne
I årets erhvervsklimaundersøgelse opnår Skive Kommune blandt andet flotte placeringer på ’skat, afgifter og gebyrer’ (en 5. plads), ’arbejdskraft’ (en 6. plads) og ’information og dialog med kommunen’ (en 14. plads).

Kommunaldirektør Per Mathiasen siger om 5. pladsen på ’skat, afgifter og gebyrer’:

- Kigger man dybere i undersøgelsen, viser det sig, at Skive er den 3. bedste, målt på virksomhederne oplevelse af, at de får værdi for deres skattekroner. Det viser, vi har en effektiv kommune og et tilfredsstillende forhold mellem skatteniveau og velfærdsniveau. At være landets 3. bedste på det område sender da et stærkt signal om, at Skive er et attraktivt sted at bo og at drive virksomhed. 

Indsats for arbejdskraft
Skive Kommunes virksomheder er inde i en god udvikling, og de har brug for kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det gunstigt, at Skive opnår en rangering som landets 6. mest erhvervsvenlige kommune på arbejdskraftsområdet.

- Tiltrækning af arbejdskraft har længe været et fælles mål, og det er positivt, at virksomhederne vurderer, at vi gør en aktiv indsats for at opfylde deres behov for kvalificeret arbejdskraft, siger Per Mathiasen.

Ud over det vigtige daglige samarbejde mellem Jobcenter Skive og de lokale virksomheder fremhæver kommunaldirektøren og borgmesteren KIS Huset og universitetssamarbejderne med Aarhus og Aalborg Universitet som nogle af de væsentligste samarbejder, der forklarer virksomhedernes positive vurderinger.

Dialog er forudsætningen
Netop samarbejde og dialog er en vigtig forudsætning for at skabe vækst og udvikling på Skiveegnen. I målingen opnår Skive en flot 14. plads på ’information og dialog med kommunen’, og når man kigger på ’dialogen mellem virksomheder og politikere’, så indtager Skive pladsen som den 9. bedste kommune i landet.

Borgmester Peder Christian Kirkegaard siger:

- Det er måske målingens vigtigste resultat, for vi kan som kommune ikke skabe udviklingen alene. Det samme gælder virksomhederne. De har brug for, at vi som kommune hjælper med at skabe rammen for, at de kan udnytte deres vækstpotentiale. Vi har brug for hinanden, og jeg oplever da også, at vi har en rigtig god og konstruktiv dialog med hinanden, og at det er i vores samarbejde, vi lykkes med at skabe en god udvikling for Skiveegnen, siger han.

Tiltrækning af borgere og virksomheder
Én af de helt store dagsordener gennem de senere år har for Skive Kommune været tiltrækning og fastholdelse af flere borgere og nye virksomheder. Også her kvitterer virksomhederne for kommunens indsats i årets måling.

I vurderingen af kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye virksomheder til kommunen, er Skive gået fra en 69. plads i 2017 til en 57. plads i 2018. Og hvad angår kommunens indsats for at fastholde og tiltrække nye borgere til kommunen, er Skive gået fra en 86. plads i 2017 til en 69. plads i år.

- Tallene går, om end forsigtigt, den rigtige vej og stemmer meget godt overens med de signaler og begyndende tendenser, som vi har set gennem det seneste års tid. Der er mange tegn på, at den positive udvikling, er ved at få sit tag i Skiveegnen, siger Peder Christian Kirkegaard.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. marts 2019, 12:00
Mandag den 18. marts kunne Kære Børn i Skive løfte sløret for en nyhed de havde glædet sig til at dele.
20. marts 2019, 14:00
Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af
20. marts 2019, 14:00
Salling Group tilbagekalder Ready to EAT salat, Grillet kyllingefilet, pasta og yoghurtdressing, grundet udeklareret allergene (sennep).
19. marts 2019, 14:30
Endnu en god grund til at besøge Fur.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring