Skive atter i top ti som erhvervsvenlig kommune

Foto: Skive Kommune
ERHVERV:

Skive Kommune er for tredje år i træk placeret i top ti blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner.

Dansk Byggeri har i dag offentliggjort 2018-udgaven af den årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed og her opnår Skive en 10. plads.

- Vi arbejder hårdt for at skabe gode betingelser og service for vores virksomheder. Derfor er det glædeligt, at vi kan holde fast i positionen som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner med en placering i top ti, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard og uddyber

- i forhold til sidste år er vi dog gået to pladser tilbage, hvilket i overvejende grad kan henføres til vores politik omkring arbejdsklausuler, hvor vi er gået fra en 1. plads i 2016 og 2017 til en 72. plads i 2018.

Stabilt topniveau
Byggesagsbehandling, langtidsledighed og udbudspolitik er nogle af de områder, hvor Skive Kommune ligesom i tidligere målinger skiller sig positivt ud. Her ligger tallene forholdsvis stabilt med mange placeringer tilsvarende sidste års måling.

- Det er rigtig vigtigt for os, at holde fast i positionen som en af landets mest erhvervsvenlige kommuner, så vi kan skabe de bedste rammer og betingelser for vores virksomheder og sende et godt signal til potentielle nye, konstaterer borgmester Peder Christian Kirkegaard. 

Dykker man ned i analysen, kan man se, at det er blevet til 9 førstepladser til Skive Kommune ud af de i alt 31 parametre, som der måles på i undersøgelsen. Det er en enkelt mindre end ved målingen i fjor.

Dialog og samarbejde
Byggesagsbehandling et af de parametre, hvor Skive forsat ligger i toppen med en 1. plads på gebyrstørrelse og en 9. plads på sagsbehandlingstid.
- Det betyder meget for virksomhederne, at vi er professionelle og effektive i vores sagsbehandling. Derfor prioriterer vi dialogen med vores virksomheder højt, så vi kan samarbejde om en god proces og i fællesskab nå frem til de rigtige løsninger, fortæller borgmester Peder Christian Kirkegaard. 

I undersøgelsens kategori ’udbudspolitik’ er Skive Kommune blandt landets førende med 4 førstepladser ud af i alt 7 mulige. Også her spiller dialogen med virksomhederne en afgørende rolle for at skabe gode betingelser for erhvervslivet.
- Vi afholder dialogmøder for virksomhederne i forbindelse med kommende udbud mindst en gang årligt, og vi har sammen med Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter afholdt kurser om den nye udbudslov, fortæller borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2019, 15:00
Det er nu muligt at få kostvejledning hos klinisk diætist Siw Dalgaard, som har åbnet klinikken proaktiv diætist i Slotsgade i samarbejde med Fit&Sund og Fysioterapeuterne.
17. januar 2019, 10:00
SET /Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har pr. 1. marts 2019 ansat Lars Fjalland som direktør.
17. januar 2019, 08:00
Vil du høre mere om, hvad pseudoarbejde er, og hvordan vi slipper af med det?
18. januar 2019, 08:00
Mads Madsen VVS Engros A/S i Roslev nordvest for Skive har lanceret en webbutik, som giver kunderne en tidsmæssig besparelse på omkring 80% af en gennemsnitlig bestilling.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring