SET positionerer Skiveegnen nationalt

ERHVERV:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter /SETs overordnede mål er bidrage til vækst og udvikling i Skive kommunes erhvervsliv og turisme. For bedst muligt at understøtte dette, arbejder SET for aktivt at positionere Skiveegnen lokalt, regionalt og nationalt.

Nationalt bl.a. i form af deltagelse i ”Altingets erhverv- og vækstpolitiske netværk”, der giver adgang til et forgrenet netværk på Christiansborg, i Erhvervsstyrelsen og andre nationale aktører og blandt virksomheder, kommuner og kollega-erhvervsråd landet over.

Brian Krogh, erhvervs- og souschef hos SET har netop deltaget i sit første møde i netværket. Han fortæller om mødet: -Mødet var meget interessant, og bekræftede vores egen fornemmelse af at vi – SET – er langt fremme. Vores tilgang og opfattelse af det vi laver på erhvervsområdet er længder foran mange andre - og i enkelte tilfælde også foran større steder/byer.

Han tilføjer: -Og faktisk også foran Erhvervsstyrelsen, som på mødet holdt et lille foredrag om Eksponentiel Acceleration/Industri 4.0 som noget de arbejder på at søsætte initiativer omkring. Initiativer, som vi allerede i 2016 præsenterede Skiveegnens virksomheder for. Tilsvarende på iværksætterområdet, hvor de vil nedsætte et iværksætterpanel, som skal hjælpe med at ”hitte på” nye initiativer, der kan styrke iværksætteriet i DK. Også her er vi i front i Skive.

På den baggrund kunne Brian Krogh med oprejst pande fortælle de øvrige deltagere om Skive kommune som et progressivt erhvervsområde med et stærkt mindset for vækst og udvikling, ligesom han ved samme lejlighed havde mulighed for at fremhæve egnens mange spændende virksomheder.

-Og det er jo netop et af målene for vores deltagelse i netværket: at sætte Skive på Danmarkskortet i erhvervsmæssig henseende, understreget erhvervschefen.

Brian Krogh forklarer, at der i netværket er flere interessante aktører, som gerne skal få øjnene op for Skiveegnen: Et par universiteter, EKF (Danmarks Eksportkredit), DJØF (faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende), Erhvervsstyrelsen, Vækstfonden og et par landspolitikere.

-Så alt i alt indflydelsesrige aktører, som gerne må høre om, hvad der sker i Skive - til gavn for det lokale erhvervsliv, konkluderer Brian Krogh, der fortsætter: -På deltagerlisten findes endvidere en række kommuner, kommunale erhvervsservice folk og eksternt organiserede som os selv samt kommunale erhvervschefer, som dels bidrager med værdifuld vidensdeling dels udgør potentielle projektsamarbejdspartnere.

Erhvervschefen omtaler det erhverv- og vækstpolitiske netværk som et værdifuldt forum, som løfter Skive langt ud over kommunegrænsen og ind på scenen på erhvervsudviklingsområdet. -Jeg tror ikke det er utænkeligt at vi – i Skive – kunne blive genstand for studieture fra alle egne af Danmark omkring vores måde at håndtere erhvervsudvikling på, forudser han.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
19. november 2019, 09:00
En ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet viser, at ca. en fjerdedel af landets 165.500 virksomheder med færre end 10 ansatte ikke har foretaget en arbejdspladsvurdering (APV).
1. november 2019, 08:00
Traditionen tro, afholdes der mange julemarkeder på Skiveegnen. Se listen over julemarkeder her.
18. november 2019, 15:00
Skive Kommune er med i den absolutte top på landsplan, når det kommer til ejendomsvenlighed.
18. november 2019, 11:00
Torsdag den 21. november fra klokken 19.00 - 20.30, afholder Skive Y´s Men´s loppemarked i Spildophallen.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring