Nu får Jebjerg egnen snart sin egen bog

Foto: TR Consult
ERHVERV:

På Jebjerg egnen havde man for år tilbage en sparekasse med det formelle, men knap så mundrette navn: Jebjerg-Lyby Pastorats Spare- og Lånekasse.

Nu har sparekassens fond, Sparekassen Midt Vest Fondene, besluttet at igangsætte arbejdet med en bog om egnen – og bogen skal være mundret. Medlem af fondsbestyrelsen Jens Møller Goul fortæller:

’Vi har i nogen tid gået med planerne om at få skrevet en bog om egnen. Og ved tilfældighedernes spil fik vi samtidig et forslag fra en lokal forfatter, som allerede havde skrevet en bog om en af de andre byer i Salling. Det er nu endt med en aftale om at skrive en bog om Jebjerg egnen’.

Formanden for Jebjerg Borger- og Erhvervsforening Leif Lundsgaard supplerer: ’Vi forventer at få skrevet en bog, der både er spændende og samtidig tegner et retvisende billede af byen. Planen er nemlig, at vi husstandsomdeler bogen i Jebjerg-Lyby og omegn og at vi fremadrettet forærer den til alle tilflyttere’.

Bogens kommende forfatter, Thomas Rosenkrands, glæder sig meget til opgaven: ’Det er altid med en vis ærefrygt at man giver sig i kast med at portrættere – hvad enten det er en by eller et menneske. For man får aldrig alle detaljer med, og der vil altid være nogle, som havde ønsket andre ting med. Men jeg har en klar opfattelse af, at der både er et omfattende brugbart materiale og en stor velvilje til at hjælpe’.

Han forklarer videre, at denne bog bliver anderledes og større end Durup bogen, idet der her er bestilt et fokus på de historiske data og illustrationer. Men han lover, at det ikke bliver kedelig læsning og at der også bliver plads til sjove og måske ikke helt sanddruelige anekdoter.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk