Midt- og vestjyske virksomheder kan spare tusindvis af kroner på forbedret arbejdsmiljø

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Beregninger fra Arbejdstilsynet viser, at arbejdsulykker årligt koster danske virksomheder minimum 5,1 milliarder kroner.

Fortages der blot et simpelt gennemsnit på baggrund af de godt 40.000 årlige arbejdsulykker, fås en gennemsnitlig udgift på over 100.000 kroner. Og midt- og vestjyske virksomheder har deres andel af arbejdsulykkerne.      

’Arbejdstilsynets tal for arbejdsulykker viser, at der i det midt- og vestjyske skete 9171 arbejdsulykker i 2017’, begynder ingeniør Uffe Holst fra Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest. ’Heraf var de 8 dødsulykker og de 1300 andre alvorlige ulykker’.

Han forklarer videre, at der er stor forskel i omkostningerne for en arbejdsulykke, og at den væsentligste faktor er antallet af fraværsdage. Og selvom der er forskelle mellem brancher, er alle hovedbrancher tungt repræsenteret i statistikken:

’Virksomhederne bruger mange penge hvert år på at håndtere arbejdsulykker, og det gælder faktisk alle brancher, selv en ’ufarlig’ branche som Kontor og Administration, der faktisk har en af de højeste gennemsnitlige omkostninger pr. arbejdsulykke’, oplyser Uffe Holst.

Netop fordi arbejdsulykker fylder så meget i alle brancher, er forebyggelse af ulykker et væsentligt element af den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse for arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere. Uddannelsen udbydes lokalt af Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest fire gange årligt, næste gang med opstart ultimo denne måned.

’Virksomhederne selv kan gøre meget for at undgå mange af disse omkostninger. Og udover at man undgår de menneskelige omkostninger ved en arbejdsulykke, er der også rigtig mange penge at spare for virksomheden ved at forbygge’, understreger Uffe Holst afslutningsvist.

Baggrundsinformation om Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest:
Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest er autoriseret arbejdsmiljørådgiver inden for alle områder i arbejdsmiljøet. Centret har bred erfaring med arbejdsmiljø siden 1979 og har specialistviden inden for alle brancher. Samtidig er Arbejdsmiljøcenter Midt-Vest en fondsejet virksomhed, som skal drives som en sund forretning uden aktionærer. Historisk set ændrede centret i 2009 navn fra BST Thy-Salling-Mors. En del af centrets rådgivning består i at udbyde Arbejdsmiljøuddannelsen og andre lovpligtige kurser inden for arbejdsmiljøområdet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk