Lokalt grovvareselskab kan fejre 50 års jubilæum

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Som en af kun 4 tilbageværende mindre andelsvirksomheder i en branche, der før talte snesevis af virksomheder i denne størrelse, er Salling Grovvarer en af overleverne. Direktør Mogens Vestergaard forklarer;

’Som 100% ejet af landmændene, er vores forretning dybt påvirket af, hvordan landbruget har det. Og det er ikke nogen hemmelighed, at landbruget har haft det særdeles vanskeligt de senere år, hvilket har betydet, at mange grovvareselskaber er bukket under som selvstændige enheder – enten fordi de helt er lukket ned eller fordi de er blevet opkøbt af en af de store spillere på markedet’.

Han forklarer videre, at netop størrelsen betyder noget – på godt og ondt: ’I vores branche er det typisk tonnagen, man kan bruge til at skaffe overskud. Men mange af produkterne er så ensartede, at vi som lille selskab kan have det svært i markedet. Derfor skal vi konstant være innovative og fokusere på at tilbyde vores kunder noget, som de ikke bare kan få hos konkurrenterne. Og det er en væsentlig del af forklaringen på, at vi fortsat eksisterer som selvstændigt selskab’.

Mogens Vestergaard peger på udviklingen af en særlig foderblanding, som virksomheden er en af ganske få udbydere af i Danmark. Det er gennem nye tiltag som disse, at virksomheden kan skille sig ud fra sine konkurrenter og sikre en fortsat overlevelse i et stærkt konkurrencepræget marked.

Også fra bestyrelsens side er der fokus på udvikling af forretningen. Formand Kaj Christensen udtaler: ’Det er vigtigt, at vi tilpasser os udviklingen i landbruget og fortsat udvikler foreningen. Lige nu er vi ved at afslutte en udvidelse af vores afdeling i Brodal. Vi havde brug for mere lagerplads og der var ikke plads til at bygge i Breum. Derfor har vi udvidet i Brodal med en hal på 1250 m2’, forklarer han.

Både Mogens Vestergaard og Kaj Christensen peger desuden på den lokale forankring som en vigtig forudsætning for også at kunne fejre 60 års jubilæum om 10 år.

50 års jubilæet fejres fredag d. 6. januar kl. 13.00 til 17.00 i Kulturcenter Østsalling.

Bonusinfo:
Salling Grovvarer har på adressen i Breum sin egen butik, hvor der kan købes alt lige fra arbejdstøj over værktøj og til legetøj til dyr og mennesker.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
17. januar 2020, 15:00
Hvem kunne ikke godt tænke sig at se ’gerningsstedet’ på Bette Jenses Hyw?
14. januar 2020, 11:00
Om kort tid bliver Thise Mejeris mælk tappet på en ny klimavenlig karton. De nye kartoner vil helt igennem være baseret på træmasse fra Skandinavien og sikrer en markant CO2 reduktion.
17. januar 2020, 09:00
Forventes at ankomme til Skive Havn lørdag eftermiddag den 18. januar, sejlende under russisk flag.
17. januar 2020, 13:00
De tre samarbejdspartnere i det lokale turismearbejde Destination Limfjorden er blevet enige om at placere hovedkontoret på Mors, mens formandsposten tilfalder Skive Kommune.

Find virksomhed
Søg her
Dynamic-it
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring