Lokale eventarrangører får hjælp til udvikling

Foto: Marlene Rasmussen
ERHVERV:

Mange lokale events ligger i skuldersæsonen, dvs. før og efter turistsæsonen. Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter / SET har en ambition om at trække flere gæster til disse events, hvilket vil kunne bidrage til en generel sæsonforlængelse.

For at hjælpe event-arrangørerne, udbyder SET et kompetenceforløb, hvis mål er at skabe flere overnatninger udenfor højsæsonen og dermed også yderligere vækst og jobskabelse i kommunen.

Kompetenceforløbet blev skudt i gang mandag den 28. maj, hvor 11 deltagere fra 6 lokale events mødtes til en opstartworkshop i JAMO Huset i Glyngøre. Deltagerne fra Jul på Ørslev Kloster, Herregårdenes Dag, Glyngøre Sildefestival, Bispens Marked, Rødding Æblefestival og Jenlefesten diskuterede bl.a. oplevelser der skaber begejstring, fastholdelse af frivillige, fængende markedsføring, strategiske samarbejder og kommunikation.

-Vi har engageret Johanne Bugge fra Experience Consult til at lede det spændende udviklingsforløb, der forventes at strække sig over et halvt år, forklarer erhvervskonsulent Marlene Rasmussen fra SET, der uddyber: -Johanne Bugge har gennemført et tilsvarende forløb for de største events i Viborg Kommune og er kendt for at være god til at inspirere og tage fat i både potentialer og udfordringer på en god måde og nå hele vejen rundt om eventen, så både strategi og praktik bliver overvejet bedst muligt.

Marlene Rasmussen fortæller, at deltagerne tog rigtig godt imod SET’s tilbud om rådgivning. -Alle var friske på at gå hjem og bruge de mange værktøjer, de var blevet præsenteret for, siger hun og understreger, at det bliver også nødvendigt at trække i arbejdstøjet det næste halve år, for deltagerne fik lektier for af Johanne Bugge, der over det næste halve år vil give hver event individuel sparring og rådgivning. Til efteråret samles deltagerne igen for at præsentere hinanden for en konkret udviklingsplan.

Forløbet er en del af et større projekt, som også omhandler forretningsudvikling og rådgivning for iværksættere indenfor oplevelsesøkonomi. Projektet gennemføres af SET i tæt samarbejde med Skive Kommune – og med støtte fra Landdistriktsmidlerne og Skive Kommunes Vækstpulje.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
5. juli 2019, 09:00
Sundsøre Festival 2019 afholdes den sidste weekend i juli fra den 26.-27. juli. Det bliver et par dage fyldt med musik.
15. juli 2019, 09:00
Den 22.-27. juli 2019 er Spøttrup Borg omdannet til et stort middelaldermarked, hvor både danske og udenlandske aktører deltager.
19. juni 2019, 16:00
Søndag den 23. juni afholdes der traditionen tro Sankt Hans aften mange steder i Skive, Salling og Fjends.
16. maj 2019, 11:00
Fra torsdag den 23. maj til lørdag den 25. maj afholder Roslev byfest. Det bliver tre dage fyldt med aktiviteter for hele familien.

Find virksomhed
Søg her
Worm Photo Fotograf Skive
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring