I Vile er Bach-terapi ikke klassisk musik

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Den klassiske komponist Johann Sebastian Bach er en del af verdens kulturarv og for nogle er det ren terapi at lytte til hans musiske værker. Men hos Tina Lütje i Vile er det en ganske anden Bach-terapi, der praktiseres.

’Jeg har igennem de sidste 4 år uddannet mig til Bach-terapeut ’, begynder Tina Lütje, som driver ALT Zoneklinik i Vile. ’Det betyder, at jeg i dag må praktisere Bach-terapien som én af kun ca. 120 International registrerede Bach-terapeuter i Danmark’.

Tina Lütje forklarer videre, at Bach-terapien er skabt af den engelske læge Dr. Edward Bach (1886-1936) og består af 38 Blomsterremedier, som efterhånden har været anvendt i 85 år.

I dag er disse produkter bag terapien blevet en succes verden over hos mennesker såvel som dyr og det mest populære af produkterne, ’Nødhjælpsremediet’, kan købes i både helsekostbutikker og Matas.

Bach-terapien kan ifølge Tina Lütje hjælpe med til at gå dagligdagens følelsesmæssige udfordringer positivt i møde, så negative tanker og følelser vendes til positive ressourcer og styrke. Hun nævner selv stress, ubeslutsomhed, tandlægestræk, forskellige former for angst, børns mareridt og håndtering af forandringer som nogle af de udfordringer, Bach-terapien kan bidrage til at håndtere.

Helt konkret består terapien i første omgang af en samtale efterfulgt af en sammensætning af en flaske med Blomsterremedierne, som i en periode på 4-6 uger indtages med min. 4 x 4 dråber dagligt. Herefter evalueres forløbet i en opfølgende samtale, hvor Tina Lütje sammen med brugeren finder ud af, hvordan Bach-terapien har virket og om der er behov for yderligere behandlinger.

Foruden Bach-terapi yder Tina Lütje også en række andre behandlingsformer – både på klinikken i Vile, på Ejstrupholm Helsehus, på Rygcenter Midtvest i Ikast og hos LOF i Skive. Blandt andet arbejder hun meget som zoneterapeut. Eftersom Tina Lütje er Registreret Alternativ Behandler = RAB Zoneterapeut kan man få tilskud gennem Sygesikring Danmark og de fleste sundhedsforsikringer på zoneterapi.

Tina Lütjes mission er at afhjælpe fysisk og psykisk ubehag og smerter. Hun fortæller: ’Min intention er at hjælpe voksne og børn med at opnå lindring, ro og balance i tilværelsen gennem effektfulde behandlinger, som af mange opfattes som behagelige. Behandlingerne er fri for bivirkninger og er baseret på naturlige metoder, som giver dig et øget velvære’, siger hun afslutningsvist.

Baggrundsinfo om RAB:
RAB er en forkortelse for Registreret Alternativ Behandler og er en brancheadministreret registreringsordning for alternative behandlere. Titlen er beskyttet og må kun bruges af behandlere, der opfylder lovgivningens krav til bl.a. uddannelse, etik og god klinisk praksis. Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet står bag ordningen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
20. september 2019, 09:00
Tjek batterierne i lommelygten og sæt en brik i kalenderen den 4. oktober kl. 19-22. Her fylder Børnekulturnatten nemlig Skives mørklagte gader, torve og bygninger.
19. september 2019, 15:40
Torsdag den 26. september 2019 kl. 17:00 afholdes der borgermøde om planerne og projektet for vindmøller og solceller ved GreenLab Skive.
19. september 2019, 10:00
Skive Kommune og Dansk Byggeri vil arbejde sammen om at gøre servicen og forholdene for de lokale virksomheder endnu bedre.
18. september 2019, 13:00
Veje spærret på grund af kloakarbejde.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring