Folketingsmedlem drøftede solenergi med EnergiMidt

ERHVERV:

Folketingsmedlem Thomas Jensen (S) besøgte i denne uge EnergiMidt for at tale om fremtiden inden for solceller og bæredygtig energi. EnergiMidt kunne med sine mere end 20 års erfaring inden for solenergi blandt andet give sit bud på den optimale fordeling mellem sol- og vindenergi, og mødet åbnede for en god fremtidig dialog.

EnergiMidt inviterede denne uge folketingsmedlem Thomas Jensen (S) ind til en snak om fremtidens muligheder for bæredygtig energiproduktion. EnergiMidt har mere end 20 års erfaring med installation af solceller og har arbejdet tæt sammen med Energistyrelsen og Energinet.dk gennem alle årene. EnergiMidt kunne derfor fremlægge de muligheder og udfordringer, de ser og oplever i forhold til Danmarks målsætninger for vedvarende energi og den aktuelle lovgivning på området. På mødet deltog EnergiMidts adm. direktør Holger Blok, direktør for EnergiMidts energidivision Jan Bach Jensen samt erhvervschef Flemming Vejby Kristensen, som også er formand for Dansk Solcelleforening.

Som Thomas Jensen åbnede mødet med at sige, har Danmark ambitioner om at gå forrest på energiområdet, og efter mødet understregede han, at solceller er en vigtig del af den grønne omstilling:

- Vi skal fra politisk hånd skabe de rigtige rammevilkår, hvis branchen skal have mulighed for at udvikle sig. Hvis vi gør det, kan der blive skabt mange grønne arbejdspladser. Også her i Silkeborg, sagde Thomas Jensen.

Solceller udfordret af lovgivning

Solcellemarkedet har de seneste år været præget af lovændringer, som har gjort det svært for markedets aktører at navigere. EnergiMidt er en af de få, der har formået at fastholde sin solcelleforretning gennem de seneste års opbremsning, og lige nu er der gang i markedet igen på grund af de nye solcellepuljer. Det har dog kun en kortsigtet frist, og EnergiMidt benyttede mødet med Thomas Jensen til at fortælle ham om selskabets erfaringer med og viden om solceller.

- De sidste 3-4 år er vi løbet ind i mange uhensigtsmæssigheder, når vi arbejder med at skabe løsninger, der kan bidrage til et grønnere Danmark. Vi vil rigtig gerne være med til at gøre det muligt at nå de politiske mål, men det kræver, at der i højere grad tænkes helhedsorienteret, sagde Flemming Vejby Kristensen, som er erhvervschef i EnergiMidt og formand for Dansk Solcelleforening, blandt andet på mødet.

Solenergi er særdeles relevant og byder på mange muligheder for den enkelte borger og landets målsætninger. Budskabet fra EnergiMidt var derfor klart: Solenergi har mange fordele og er rigtig god i kombination med vindenergi.

- Solceller har langt billigere anlægsomkostninger og mindre ledningstab end eksempelvis vindenergi fra havplacerede møller. Det passer samtidig så fint sammen, at det typisk blæser mindre i de måneder, hvor solen skinner. Vi er nødt til at satse på flere teknologier, hvis det skal være bæredygtigt. Hvis politikerne ikke snart begynder at tænke solenergi ind og bare fortsætter med at køre stop-and go, risikerer vi, at vi ikke længere har kompetencerne i landet, den dag de bliver nødvendige. Denne situation, hvor solbranchen skiftevis går helt i stå og kører for fuld skrue i en meget kort periode, er uholdbar, sagde Flemming Vejby Kristensen videre.

Mødet med Thomas Jensen var en god og konstruktiv snak om mulighederne, og der blev lagt op til en fremtidig dialog, hvor EnergiMidts viden på solcelleområdet kan komme i spil til gavn for fremtidige beslutninger på energiområdet.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk Oprettet af: Skive-her.dk, mail@skive-her.dk


Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Følg Skive-Her på Facebook

Vis flere
Mest læste nyheder de sidste 24 timer:
15. august 2019, 09:00
Skive Garden holder introduktionsdag for nye kommende garderer. Kom og vær med!
22. august 2019, 14:00
Louis Nielsen i Skive åbnede den 20. juni en meget større butik. Butikken er i dag næsten dobbelt så stor.
23. august 2019, 09:00
Coop Danmark tilbagekalder Coop Hamburgerryg pga. enkelte pakninger med gule pletter.
22. august 2019, 10:00
Vokal, en akustisk guitar og en fod i str. 47. Det er de få elementer Mike Andersen tager med sig på landevejen, når han fra den 13. september tager hul på sin allerførste soloturné.

Find virksomhed
Søg her
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk
Dynamic-it webudvikling og onlinemarkedsføring
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring